Förskola och min saknade mormor!

 Det hade gått ok på förskolan idag men Amanda hade inte riktigt varit sig själv. Inte den här glada och spralliga tjejen hon brukar vara. Hon har sagt flera gånger nu ikväll att hon inte vill dit. Hoppas verkligen att det blir bättre snart för hon har alltid älskat att vara där. 
 
Kvällen har varit tung. Har tänkt mycket på min mormor. Saknar henne så sjukt mycket! Om jag bara kunde fått en kram och ett samtal till med henne. Saknar hennes skratt. Saknar hennes underbara jular hon höll i när vi va små. Det har snart gått 1 år sedan hon lämnade oss men det gör fortfarande ont. 
Hon var verkligen en fin människa <3. 

Besök & förskolan

Igår var Amanda ledig som alltid på måndagar. Petra hörde av sig och frågade vad vi skulle göra. Hon hade bara ett dagbarn så vi bestämde att dom skulle komma ut en sväng så kunde barnen leka. Vid 13-tiden körde dom hemåt igen. 
Matilda var helt utslagen och somnade direkt. 
Calle kom hem sen blev det middag och sen städade jag lite innan det var dags att natta barnen. 
 
Förskoledags idag men Amanda ville inte dit idag heller och jag förstod inte varför men när vi gick utanför dörren så berättade hon äntligen. Ändå har vi pratat om det så många gånger. 
När vi kom dit ville hon med hem igen. Men vi sa att hon kommer ha så roligt och berättade även för pedagogen vad Amanda sagt och fick bekräftat att det var lite problem och dom håller på att reda ut allt. Amanda är dock inte inblandad i något. 
Pedagogen lovade att ringa om det var något så nu hoppas jag Amanda har haft jätte roligt idag. 
 
Älskade barn <3


Jobb och kalas

I torsdags ville inte Amanda heller till dagis, vet inte varför hon inte vill! Hon har alltid älskat att gå dit. Så även den dagen blev en hemmadag. Emil kom och hälsade på under kvällen och stannade tills big brother va slut. 
 
I fredags körde jag och barnen till Trelleborg. Vi skulle handla presenter till helgens kalas och även lite fredagsmys och middag. Sen var det familjemys resten av dagen/kvällen. 
 
I lördags var det dags för kalas för Jakob som fyllde 5 år och Freja som fyllt 1 år. Men först var det dags för mig att jobba lite extra. Blev 5 timmars arbete, sen körde jag till Maxi för jag var tvungen att handla lite. Snabbt hem och gjorde oss i ordning och sen var det dags för kalas. Det va jättetrevligt. Kom hem vid 21-tiden. Hopp i säng nästan direkt. 
 
Idag var det dags för lite jobb igen. Trött som tusan var jag. Men väl på jobb gick det bra. 
Blev 5 timmars arbete idag också. Amanda fick varit på dansen idag (Calle glömde lämna henne förra söndagen). Sedan körde dom till farmor och farfar. 
 
Ellan, Patrik och barnen kom på middag idag. Alltid lika trevligt :). 
 
För första gången under vår tid tillsammans så har vi nu bokat en sommarsemester :D. Det ska bli spännande. Amanda kommer verkligen älska allt badande. Känns både kul och lite nervöst. 
 


Inte mycket!

Dessa dagar som gått så har det inte hänt så mycket. Var en liten runda på gymmet i måndags. 
Idag började dagen med att folktandvården ringde och berättade att tandläkaren var sjuk, Amanda skulle varit där idag och röntgat den framtanden som fortfarande är lite lös. Så ny tid i oktober. 
 
Amanda ville verkligen inte till dagis idag och jag vet inte varför hon inte ville. Fick inget svar av henne heller. Ringde Jenny på dagis och pratade med henne. Amanda brukar alltid vilja gå dit. Vi bestämde att 
 hon fick vara hemma idag men imorgon får hon gå dit. 
 
Nu ska jag snart ha en kopp kaffe men innan dess ska jag ner och ta tvätten. 

Jobb och födelsedag

Igår ringde klockan tidigt, jag skulle in och jobba lite extra, 7,45 var jag på jobb. Matilda fortfarande krasslig och lite rosslig. Vi var bjudna på 3-års kalas hos barnens kusin men med tanke på Matildas förkylning och rosslandet samt min sjuka trötthet så körde Calle och Amanda själv. 
Jag och Matilda passade på att sova och det blev 2 timmars sömn. 
Sedan var det dags för middag och passade även på att packa in Amandas presenter. 
 
När Calle och Amanda kom hem orkade jag knappt vara vaken, vi tittade på tv en stund men sen va jag tvungen att gå och lägga mig. 
 
Idag var det dags att jobba lite igen. Men först skulle vi sjunga för Amanda och ge henne sina presenter. Hon blev jätte glad och tyckte det var roligt. Sedan var det dags för mig att köra. 8.15 va jag på jobb. 
 
Jobbade tills 13,45 och vi hade en överraskning till Amanda. Vi hade bestämt att åka till kulhuset och Sandra, Jimmy, Vanja och Milton skulle möta upp oss där, Vanja är Amandas bästa vän. Pia, Johan och Theo kom också och Amanda blev så överraskad. Hon fick en present av Vanja, pennor och ritpapper (som användes direkt när vi kom hem). Alla barnen hade verkligen jätte roligt! Tusen tack för att ni kom och överraskade och hade så kul med Amanda <3.
Efter 2,5 timme på kulhuset åkte vi hem. 
 
Hade så mycket jag skulle hinna med nu ikväll men jag orkar verkligen inte, är så jädrans trött. 
 
Nu blir det SoA och sedan sängen. 
 
 
 






Shoppa med barnen

Amanda har börjat komma in till oss varje natt, oftast är hon ledsen men hon minns inget av det. Undrar vad det beror på, kan det vara mardrömmar eller vad? Hoppas i alla fall att hon kan sova gott i sin säng snart. 
 
Idag hade jag tänkt att vi skulle köra till Trelleborg och handla kläder till Amanda då det mesta börjar bli för smått. 
Vi körde när vi ätit lunch så Matilda var mätt och belåten. Träffade mina fastrar Lena och Kerstin när vi kom dit. Är så kul att träffa dom, synd man inte träffas lite oftare. Men ska försöka se om vi kan ta kaffe en dag.  
Fick köpt 4 par leggings, 2 klänningar/tunikor och 3 par vantar till henne. Ville köpa mer kläder till henne men jag hittade inget mer. Gick inom BR leksaker för Amanda ville köpa my little pony blindbags och passade även på att hämta ut presenter till barnen som dom får varje år. Amanda valde en ficklampa och Matilda fick ett pussel. Fick även köpt en sista present till Amanda. 
 
Köpte fika med oss och körde hem till Pia och drack lite kaffe och fjantade oss med helium. Första gången jag provat och det lät jäkla kul alltså. 
 
När vi kom hem blev det middag och nu blir det bara slappa resten av kvällen. Blir sängen tidigt ikväll. 
 
 




 

Trött och provtagning

Måndag, tisdag hände det inte så mycket, jag har varit så fruktansvärt trött. I tisdags när Amanda var på dagis passade jag på att sova när Matilda sov, blev hela 2 timmar. Riktigt skönt. 
 
Igår var Amanda ledig, dom skulle hålla stängt på dagis. Pia och Theo kom ut till oss och hade köpt fransbröd med sig. Theo är en riktig myskille. Jag passade på att tvätta lite och städa lite medans Pia hade Matilda. 
Jag, Amanda och Matilda somnade i sängen och märke inte när Calle kom hem. Han klippte gräset när han kom hem och sedan blev det middag. 
 
Idag var det dags för dagis för Amanda. Lämnade henne och mötte upp Sandra. Vi gick och handlade och gick sedan hem och drack kaffe och pratade tills det var dags att hämta barnen. 
Calle kom hem tidigare då jag hade återbesök hos läkaren idag. Blev bestämt att vi skulle ta lite prover på grund av att jag är så trött. Läkaren sa att det var kroppens sätt att säga ifrån så nu får jag vänta och se om provsvaren visar något. 
 
Nä får väl äta någon middag sen får jag nog sätta mig och vika tvätten, har nästan 3 Ikea kassar fulla! Det är så tråkigt att vika tvätt! 

1 års & 4 års Kalas

I lördags var det dags för Amandas och Matildas kalas. Kände mig jätte stressad över allt som skulle hinnas med men vi hann precis. Vid halv två började gästerna komma. Barnen fick många fina presenter. Vi bjöd på kaffe och kaka, sedan blev det tårta. Elsa tårta till Amanda och Nalle puh till Matilda. Lite senare bjöd vi på tacopaj. Barnen fick fiska fiskedam efter middagen och dom verkade tycka det var ganska kul. 
Sista gästerna körde vid 20-tiden tror jag. Vi var så trötta och hade ont i våra kroppar. Men bara ta tag i städningen. 
 
Söndag morgon var det dags att gå upp tidigt. Amanda skulle vara på sin dans kl 10. Medans Amanda var på dansen passade jag på att handla det sista som behövdes till dagens kalas och körde sedan till Ellan och Patrik en liten sväng. 
Hämtade sedan Amanda och körde hemåt igen. Full fart hemma med dukning och förberedelse av tårtor och allt annat som skulle göras.
Gästerna började komma vid 14-tiden. Massor med fina presenter denna dagen också. Även denna dagen bjöd vi på kakor och tårta. Pia, Johan och Julia stannade på middag, tacopaj även denna dagen. Vi fick även varit och röstat.
 
Idag har vi inte gjort så mycket, Matilda har blivit jätte förkyld, hoppas det går över fort. 
 
 
 
 
Tusen tack till alla som kom och firade våra barn <3
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag & fredag

Igår var det sista dagen på dagis för Amanda denna veckan. Där byggs och renoveras och där är kaos. Kunde knappt komma fram till dörren, maskiner överallt och marken kunde man knappt komma fram på med vagn. Man blir ju lite rädd att det ska hända barnen något då dom går där när dom ska till matsalen. 
 
Efter jag lämnat Amanda körde jag och Matilda till Frida. Stannade där tills det var dags att hämta Amanda. Gick till Perssons när vi hämtat Amanda och hämtade ut paket från hm. Amanda fick 2 par byxor och en långärmad lite längre tröja och hon blev jätteglad för kläderna. 
 
Idag blir det till att förbereda för kalas som vi ska ha imorgon och på söndag. Oblaten till tårtorna har kommit och hoppas bara tårtorna blir bra. 
 



BVC

Idag var det dags för 1 års kontroll och vaccination på BVC. Calle fick följa med idag då jag inte fixar det här med sprutor riktigt. Matilda blev jätte ledsen  men lugnade ner sig efter en massa kramar. Hon var 76,5 cm lång och vägde 9845 g. Vikten hade planat lite så det blir en extra kontroll när det är dags för Amandas 4 års kontroll.
 
Matilda somnade på vägen hem och vaknade inte ens när jag bar in henne och la henne i sin säng så jag passade på att ställa i ordning lite.  
 
Eftermiddagen gick fort och när Calle kom hem passade jag och Matilda på att vila en stund. 
Efter middagen körde vi till svärföräldrarna och hälsade på en sväng. 
Körde hem vid 20 tiden och vi nattade vars ett barn, Calle tog Matilda och jag läste boken modig för Amanda. Amanda somnade fort, hon har börjat tycka om att man läser en bok när hon ska sova. 
 
Denna räliga spindel bor utanför vår ytterdörr och det hade varit skönt att få bort den men frågan är om man ska flytta på den eller döda den. Får jag välja så ska den dö. Inte så kul att springa in i dennes nät! 
 
 
Det är calles tumme! Stor spindel!! 

Lugn tisdag

Idag var det dags för Amanda att leka med kompisarna på dagis, känns så skönt att hon tycker det är så roligt att vara där. 
 
Jag lyckades bygga ihop en billyhylla när Matilda var vaken (klättrar på allt och ska vara överallt och tuggar på allt). Det är inte alltid så lätt att få något gjort när hon är vaken.  
När jag gjort det så var det dags för Matilda och sova och jag passade på att sova lite jag också, blev 2 timmars sömn för oss. Härligt! 
 
Lunch och sedan var det nästan dags att hämta Amanda. 
 
När vi satt och åt middag idag så började Calle att leka med maten, Amanda tyckte det var jätte roligt att han byggde en snögubbe av potatiskroketter och sjöng: do you wanna build a snowman! Haha. 
 
Röjt lite till här hemma ikväll och försöker komma i ordning. Man samlar på sig alldeles för mycket saker. 
 
Nu blir det en kopp kaffe och bb. 
 


Snart 1 år sedan!

Det är nästan 1 år sedan jag skrev här sist. Har varken haft tid eller lust att skriva. Har varit många tråkigheter, min mormor gick bort i november och jag saknar henne mycket! Har även varit mycket annat som hänt. 
Är lite sugen på att börja skriva igen men får se vad det blir av det hela. 
 
I fredags fyllde Matilda 1 år! Tog sina 3 första steg själv i torsdags och gjorde det 2 gånger. Älskade barn ni växer för fort! Detta året har gått i raketfart fast det har känts som en evighet ibland. 
Amanda har börjat på klagstorps förskola då S.Åby flyttat hit sin avdelning. Nära och bra för oss. Amanda tycker det är kul att gå på den stora skolan. 
 
Håller på här hemma och försöker få i ordning i det nya finrummet, nere i gillestugan och det blivande kontoret. Även rensning där nere ska göras. Matildas rum ska målas och göras i ordning. Tiden räcker inte riktigt till känns det som. Men det blir färdigt så småningom. 
 
I lördags var det dop och igår jobbade jag lite extra så helgen gick verkligen snabbt. 
 

Älskar er över allt annat <3
 

RSS 2.0