Icas Matkasse och Ystad djurpark

Igår började jag rensa lite i skåpet i finrummet, där är så mycket saker inne så vi måste rensa ut. Hann inte rensa så mycket för Amanda va inte riktigt på humör så jag lekte med henne istället för att rensa i skåpet. Jag gick även ner till återvinningsstationen med Amanda och kastade massa glasflaskor och burkar som bara stod i vägen här hemma. När hjärtat kom hem så promerade vi ner till Perssons för vi skulle hämta vår Ica Matkasse som vi tänkt prova och dom räknar med att man har basvarorna hemma. Fyllda av förväntan gick vi hem och skulle prova att laga en av rätterna men när vi kom hem så saknade vi ingredienser till maten. Saker jag aldrig hört talas om som dom tycker är basvaror som till exempel Japansk soja, Sambal oelek med mera, så vi kunde inte prova ett av recepten igår så det fick bli falukorv och makaroner. Med matkassen fick vi också en present av ägaren på Perssons, vi fick en ask Merci.

Kunde inte somna igår, låg över 1,5 timme och vände och vred mig. Sjukt jobbigt men har fått svårt att somna på senare tid.

 

Idag har det varit en underbar dag. Jag och Johanna hade bestämt att vi skulle till Ystad djurpark med barnen. Packade fikan imorse och sedan körde vi in till Trelleborg och hämtade upp Celine och Johanna. Vi gick in och började kolla på djuren och barnen tyckte det var roligt att titta på aporna. Vi gick vidare och kollade på djuren och Amanda tyckte att getterna var jätte roliga haha. Sen kom ju världens uppförbacke och det var så jobbigt att gå hela vägen upp med vagnar och på gräs dessutom men upp kom vi. Bestämde oss för att fika lite och ge barnen lite mat så vi letade upp en skuggig plats på gräset och satte oss där. Vi hade jättemysigt och barnen lekte jättefint. Lägger ut några bilder från djurparken längst ner i inlägget.

 

Efter jag lämnat Johanna och Celine i Trelleborg så körde jag och Amanda till Maxi så jag kunde handla det som behövdes till maträtterna så vi kunde börja gå efter recepten idag. Körde hem och packade upp och började så smått på maten. Hjärtat kom hem och lekte lite med Amanda medans jag fixade maten. Det jag lagade var Ingefärswokade grönsaksnudlar med rostad lök och det var gott så det ska vi laga fler gånger. Lägger ut en bild, ser kanske inte supergott ut men det var gott tyckte vi i alla fall. Röjde upp lite i köket och sedan tog jag det lite lugnt för jag är helt slut i benen och öm i skinkorna efter dagens uppförbackar haha. Amanda sover så gott nu så nu ska vi mysa en stund framför tvn.

Slänger in några bilder =).

 

Ingefärswokadewokade grönsaksnudlar med rostad lök.

 

Johanna och Celine

 

Amanda och Celine

 

Har verkligen haft en jättemysig dag, tack Johanna för idag <3.

Min första morsdag

Vaknade ganska tidigt imorse då Amanda vaknade vid 6.30 och jag var jätte trött så Calle tog Amanda så jag fick sova en stund till och det var jätte skönt. Amanda och Calle kom in och lämnade en morsdagpresent till mig, jag fick en bok som heter Barns tankar om mamma, jätte gulligt. Fick sova en stund till och jag sa att jag kunde gå upp vid 8 tiden men nästan 8.30 kom dom in och väckte mig. Calle min underbara sambo hade bakat scones till frukost och kokat kaffe. Det var riktigt gott. Fick en present till av Calle och Amanda, jag fick parfymen Hugo Boss Orange som jag har velat ha jättelänge. När vi ätit färdigt så fick vi stressa på lite då det var planerat att vi skulle köra hemifrån 9.30 för vi skulle till Skånes djurpark med svärföräldrarna, Anna-Karin och Ellis men vi blev lite sena.

När vi kom fram var det lite muligt och blåsigt men ändå lite fint så vi började titta på lite djur men bestämde oss för att äta innan vi gick vidare. När vi ätit färdigt så kom regnet, det regnade jätte mycket så vi bestämde att vi skulle köra till stugan i Höör i stället och dricka kaffe. Efter det körde vi en runda till Pema i Hörby. Kollade på lite scrapbooking saker och jag blir så sugen på att börja scrappa men vet inte riktigt var jag ska börja. Ska kolla runt lite och sedan ska jag nog börja köpa lite saker. Om jag börjar scrappa så kommer jag lägga ut bilder på vad jag gjort här på bloggen.

 

Nu har vi kollat på BB så nu blir det sängen. Jag har haft en underbar dag idag <3.

 

Torsdag - Lördag

Tidigt torsdag morgon åkte Calle till Prag med några arbetskamrater, dom blev bjudna på resan av den killen dom är inhyrda av och dom kommer inte hem förrän lördag kväll. Jag och Diana körde en runda till Trelleborg och gick i lite affärer och tog en runda på Maxi, sedan körde vi hem och fikade lite och sedan körde Diana för hon skulle hämta sina barn på dagis. Halva dagen hade bara gått och jag har haft så tråkigt hela kvällen. Amanda somnade inte förrän vid 21. Har lånat Calles bil idag och den är så jäkla skön att köra, funderar på att köpa en sån.

 

Fredag: På förmiddagen kom Amandas morfar och hjälpte oss att skruva ihop gungställningen som vi fick av Calles föräldrar. Amanda provade gunga lite men det blåste och var ganska kallt så vi gick in ganska fort igen. Min pappa körde hem igen och då gjorde jag vid mig lite för vi skulle in till Ellan och dricka lite kaffe och snacka. Jag och Ellan bestämde att jag skulle stanna till på Mc Donalds och köpa med mig mat. När jag kom fram till Ellan och hade parkerat på funkade inte parkeringsatomaten för kort så Ellan fick lägga ut så länge. Möttes upp i hennes trapp så hon fick ta maten så länge medans jag gick och betalade parkeringen och fick lämna vagnen i bilen för hissen funkade inte, lite tungt att bära Amanda i vagnen upp för 5 våningar. Vi åt och snackade och drack kaffe. Barnen lekte jättefint på golvet, jag blev så glad. Körde hemåt vid fyra tiden då Pia och Johan skulle komma ut.

Dom köpte pizza med sig och det var så gott. Sedan satt vi och snackade hela kvällen. Gav Amanda välling vid 20 men hon var jätteledsen och jag vet inte varför men det slutade med att hon spydde ner vår soffa och min rygg. Vet inte vad jag skulle gjort om inte Pia och Johan varit här, dom var till stor hjälp. Fick tvättat av soffan och mig själv + Amanda och till slut somnade hon vid 22. Pia och Johan körde hem ca 22.30, då blev det BB för mig och sedan gick jag och la mig.

 

Lördag: Amanda vaknade vid 7.30 och var på jätte bra humör och det var skönt. Hon fick lite välling men spydde upp det i vår säng, inte så kul men men sånt som händer. Frågade Diana om hon ville med till Bo Ohlsson för jag ville göra någonting för annars hade dagen gått så sakta. Körde och hämtade Diana och barnen och vi begav oss till Bo ohlsson. Passade på att köpa lite tuschpennor, memory och ett pussel så man har lite saker hemma när andra lite äldre barn kommer på besök. Köpte 2 st pyjamaser till Amanda, såna med korta ben och armar hon behöver det för hon blir så varm på natten så jag tror dom kan bli bra. Amanda ville knappt äta på hela dagen och hon ville inte ens ha välling på kvällen. Hon däckade vid 19.30 och det kändes lite olustigt att hon ätit så lite men hon hade druckit bra under dagen i alla fall.

Calle kom hem runt 20-tiden och det var så skönt när han kom hem. Vi åt lite och pratade om allt som hänt och sedan gick vi och la oss. Det var verkligen jätte skönt att ha Calle hemma igen.

 

Blev jättelångt inlägg, hoppas ni mina läsare orkade läsa hela =)

Början på veckan!

I måndags hade jag skit tråkigt, hade verkligen ingenting att göra och dagen gick jätte sakta.

Men i går hade vi att göra, det blev en runda med Pia i stan, jag fick handlat lite kläder till Amanda. Jag behövde ny BH så det slutade med att jag köpte 2 st, en svart och en vit. Sedan körde jag Pia ner till Skanör där hon skulle skriva papper på sitt sommarjobb och det visade sig att hon blev timanställd. Körde hem till oss då vi bestämt att hon och Johan skulle äta hos oss för Johan skulle hjälpa Calle att hämta en gungställning hos svärisarna och lämna tillbaka bord som vi lånat.

 

Idag blev det ännu en runda i stan med Pia, men idag hittade vi ingenting, sjukt trist. Skulle köpa jeans men hittade inga som satt bra. Känner bara hur jag har gått upp i vikt suck. Sedan promenerade vi bort till frissan för jag skulle klippa mig idag, och jag blev ganska nöjd. Nästa gång ska vi prova en annan frisyr.

 

Funderar skarpt på att köpa dom Reebook easytone men dom är så dyra men vill ändå ha dom men jag får se hur jag gör med det. Ska åka och fixa träningskort nu inom det närmaste vill verkligen komma igång nu. Mår nästan lite dåligt för att jag har gått upp så nu får jag ta mig i kragen.

 

Usch känner mig inte på humör så det blir bara detta idag! Nu ska jag kolla på BB och se om det händer nåt roligt idag då.

God natt!

Ännu mera shopping & kalas

Igår blev det ännu mera shopping fast då var jag i Malmö med Calle och Amanda. Calle behöver också nya kläder så vi tog en runda på Mobilia och sedan körde vi till Entré en runda. Jag och Calle fick köpt lite kläder och vi köpte även lite till Amanda, men ändå fick vi inte tag i allt vi behöver. Jag hittade ett fint linne som jag köpte och köpte även ett likdant till Pia. Vi hade behövt en vår/sommar jacka och jeans , men får se om vi kan hitta det nästa gång vi ska till Malmö. Körde sen till Trelleborg och handlade på Maxi då min älskade syster Pia och Johan skulle komma och grilla och även mamma skulle komma ut och äta. Det blev grillspett med fläskfilé och kycklingfilé och smokeyhickory grillolja på det och potatissallad, mmm det var riktigt smarrigt. Vi bestämde oss för att köra ner till Smyge och äta mjukglass men dom hade stängt så vi körde ner till Beddinge i nån kiosk där men dom hade ingen mjukglass så det fick bli en tiptop. Jag blev så sjukt sugen på kaffe så vi körde hem till oss igen och drack lite kaffe sen körde mamma och då va klockan ganska mycket men syrran och Johan stannade en stund längre. Det var jätte trevligt.

 

Fick tvättat lite i förmiddags och även planterat lite blommor. Sedan körde vi till svärföräldrarna för Ann-Britt har fyllt år, där blev det mat, glass och tårta och massa lek med barnen. Ska lägga ut bild sen.

Fasiken vad det åskade innan idag, gillar inte när det åskar, men Amanda reagerade inte alls så det var ju skönt. Amanda har fått välling och sover gott nu så nu ska vi äta lite chips och titta på BB.

Shopping

Skrev inget inlägg igår då vi inte gjorde så mycket igår. Fick mina foton jag beställt och fick även vällingburken från Nestlé.


Hade inga planer för dagen men så skickade Diana sms och frågade om jag vill följa med till Malmö idag och så blev det. Hon och barnen kom och hämtade mig och Amanda. Först körde vi till Ekohallen. Jag fick köpt en T-shirt och en klänning till Amanda. Fick även köpt en tallrik till Amanda, alla dom andra vi har kan man inte ha i mikron så denna jag köpte funkar att ha i mikron, det behövs ju när jag ska värma Amandas mat. Innan vi gick passade vi på att äta på pölsemannen för vi va lite hungriga. Sen gick vi ner till Jägersrocenter och tittade där lite och där köpte jag Miniderm kräm till Amanda då hon har så torr hud. Köpte en ny nappflaska till henne också nu när hon dricker välling så får vi ha mer än 1 flaska. Innan vi skulle köra hem så stannade vi till på Plantagen och köpte lite blommor och blomjord så imorgon ska jag plantera blommor. Det har varit en jättemysig dag tillsammans med Diana och barnen =). Amanda somnade vid ca 20.15 idag, hon va jätte trött men sedan hon börjat dricka vällingen på kvällen så har hon somnat nångång mellan 20-20.30. Känns konstigt, man är inte van vid att hon somnar så tidigt.


Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag äta lite popcorn och titta på BB.

Ha en trevlig fredagskväll alla läsare. 

Besök

Idag har vi haft besök av Josefin och lilla Nelly =), det är sjukt längesen vi träffades och tog nu tag i det, vi hade skit roligt. Vi fikade och snackade och barnen lekte fint. Sen tog vi en promenad och barnen somnade i sina vagnar =), sen blev det lite kaffe till. Lilla Nellan så söt, hon härmade mig en gång och det lät sjukt kul. Dom körde hem vid ca 15 tiden och jag begav mig ner till Perssons för att hämta ett paket som kommit. Jag har beställt ett kollage på Amanda som kom idag och jag blev jätte nöjd =), så nu ska jag köpa ram och sen ska vi sätta upp det.


Har varit inne på ICAs hemsida idag då vi har bestämt oss för att prova deras matkasse, så det ska bli spännande att se hur den är. Ska bli kul att prova ny mat då vi alltid äter samma mat vecka ut och vecka in då vi är så dåliga på att komma på mat så jag längtar tills vi får första kassen.


Kan inte komma på mer att skriva så det får bli ett kort inlägg idag. 

Sov gott! 

 

BVC & Välling

Glömde skriva i förra inlägget att Amanda har börjat sätta sig upp själv och fort går det nu också =).

Idag var vi på 8 månaders kontroll och det gick bra, Amanda är nu 71 cm lång och väger 8170 g. Köpte fullkornsvälling igår då Ellan tipsade om att det smakade annorlunda än vanlig välling och Amanda vaknade inatt vid 02 och hon var hungrig så jag gjorde 220 ml välling och hon drack upp alltihopa =). Helt chockad att det gick så lätt. Hon har även fått välling nu ikväll och och hon drack upp alltihopa denna gången också, känns verkligen skit bra. Hon somnade innan när hon drack vällingen men vaknade igen och nu vill hon inte sova =(, vet inte varför hon har ju knappt sovit på hela dagen så jag får avlösa Calle nu så han kommer i säng. Slänger in en bild idag också =).

 

Tappade intresset lite

Hej igen! Tappade intresset av att blogga innan, vet inte varför men kände inte för det, men nu blev jag lite sugen på att blogga igen så jag testar och så får vi se hur det går denna gången.

 

Mycket har ju hänt sedan sist jag skrev och jag kan ju inte skriva allt. Inte denna torsdagen som var utan förra så blev Amanda lite dålig och spydde lite men var ändå pigg och glad och mådde sedan bra på fredagen. Tänkte inte mer på det så på lördagen körde vi till Center syd med Pia och Johan men jag mådde jätte illa hela dagen. Natten till söndag vaknade jag av Amanda vid 02 och tog upp henne när jag kände att jag var tvungen att springa till toan och då var det min tur att bli sjuk. Calle fick ta Amanda och klockan blev ca 06 då Calle också blev dålig. Stackars Amanda som hade 2 sjuka föräldrar på samma gång. Vi höll på till typ 11 och sedan lugnade det ner sig men vi mådde inte helt bra förrän tisdag och onsdag. På tisdagen var Diana hos oss en runda och vi gick och köpte glass och hade det jättemysigt på baksidan =).

 

I torsdags kom Nettan och Linnea ut till oss. Jag och Amanda hade varit och köpt bullar =). Sedan lekte barnen lite på golvet och sedan bestämde vi oss för att gå en runda i lilla Klagstorp och barnen somnade under promenaden så vi gick och satte oss på trädäcket på baksidan och drack en kopp kaffe. Längesedan vi kunde prata så i lugn och ro hehe. Dagen gick jätte fort.

 

I fredags hämtade jag Saga och Julia på fritids då dom skulle sova hos oss =), blev även en runda inom jobb. Jag gjorde lite trolldeg, och dom gjorde fina saker av det. Jag gjorde avtryck av Amandas fot och hand =). I lördags körde vi en runda till Svedala marknad och Saga och Julia fick åkt lite karuseller och där träffade vi Diana, Pontus och barnen =). Sen körde vi och lämnade barnen och firade min storasyster.

 

I söndags var det dags för fisketävling. Calle, Christopher och Johan tävlade. Jag och Pia körde ner med bullar och lite sånt till dom och fy va kallt det var där nere. Calle fick 13 st horngäddor, Christopher fick 29 st och Johan fick 3 st.

 

Idag var jag och storhandlade med lillsyrran =), hon är så snäll och hjälper mig. Har slappat en bra stund nu ikväll då Amanda somnade redan ca 19.10. Helt chockad att hon somnade så tidigt, har aldrig hänt tidigare.

 

Imorgon ska vi på 8-månaderskontroll, ska bli spännande =). Uppdaterar imorgon hur det gått =).

 

Älskar min familj ♥

RSS 2.0