Lugn dag

Vaknade av Amanda i vanlig tid, det vill säga ca 06.30. Pigg som en mört är hon på morgonen. Åt frukost och sånt vi brukar göra på morgonen, tänkte jag skulle försöka få in henne i dagisets rutiner så hon vänjer sig. Jag och Amanda gick bort till återvinningsstationen och kastade en massa papp, tidningar och glasburkar. Sedan sopade jag lite ute på dom nya plattorna så det kommer ner grus mellan.

 

Vi bestämde att vi skulle äta planka från Harmony idag, det var inte jättegott, det var okej.

 

Sedan gick vi ner i källaren och fortsatte att röja bland alla saker. Och nu har vi fått undan en del saker där nere. Nu har vi precis druckit lite kaffe och tittar på efterlyst. När det är slut ska jag försöka göra ett schema som jag kan lämna till jobb.

Lägger in en bil på Amanda från i somras.

 

 

Sov gott!

Skitdag!

Igår var det den sämsta dagen på länge för mig. Ville bara den skulle ta slut fort. Jag va så jäkla irriterad och förbannad hela dagen, trött som fasiken var jag också, hade ju inte sovit så mycket på natten. Amanda har nog kommit in i en trots och gnäll period för hon höll på som attans igår så det var bara att bita ihopa men det var svårt. Kändes som en hel evighet innan dagen var slut.

Idag har dagen varit mycket bättre. Amanda har varit på bra humör idag och det har även jag. Idag har jag renbäddat sängen, plockat undan i köket och vikt tvätt. Fick även reda på att Amanda ska börja inskolas om ca 2 veckor, börjar bli lite nervös faktiskt. Känner lite stress för dom ringde från jobb och undrade hur jag ska jobba och dom vill ha besked inom det snaraste och jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det, ska jobba 50% i alla fall. Så jag får sätta mig ner och skriva olika förslag och sen får jag välja det som blir bäst.




Vi har även börjat röja i källaren idag då det ska börjas renoveras där, kommer bli jättefint när vi är klara. Kommer lägga ut bilder efterhand. Bild på vår framsida kommer också när all grus är borta. Vår tanke var att röja ordentligt i källaren ikväll när Amanda somnat men tror ni hon sov länge?! Nä typ 40 minuter bara, varför är det så så fort man ska göra nåt? Och hon somnade ju inte om i heller, vårt lilla busfrö.

Nu ska jag gå och lägga mig är så jäkla trött. Hoppas på en bra dag imorgon!

Foto spindel & besök hos mormor

Jag fotograferade spindeln jag skrev om men bilden blev inte bra men jag slänger in den ändå.

 

 

 

Har precis tagit ett foto på jackan vi köpte till Amanda på marknaden så jag slänger in en bild på den också, hon klär jättebra i den.

 

 

 

Vaknade av Amanda vid 07 imorse, och man va ju inte pigg direkt haha. Vi låg kvar i sängen ett tag och mös innan vi gick upp och åt frukost. Sedan gjorde vi inte ett skit och det var skönt för en gångs skull. Amanda fick lunch vid 12, packade skötväskan och körde sedan mot Trelleborg för att hämta upp Pia och Johan. Körde inom Maxi och köpte en blomma till vår mormor. Har lite dåligt samvete för att vi inte är där så ofta så jag får skärpa mig och köra dit lite oftare. Man har ju bara 1 mormor.

 

Lämnade av syrran och Johan i Trelleborg och sedan körde vi hemåt. Calle hade börjat på maten så det blev middag nästan direkt när vi kom hem.

 

Resten av kvällen har bestått av bus med Amanda, en liten kvällsfika och nu slappar vi i soffan.

 

Nu blir det att se lite av Batman begins och sedan sängen. Slänger in en bild till på Amanda.

 

 

Haha busfröet själv <3

Träning, marknad & film

Trodde jag skulle få hjärtstopp igår när jag skulle lägga mig, Calle hade redan gått och lagt sig men jag tände min sänglampa och vad ser jag då på Calles sida på väggen?! Joooo en bauta spindel, den var så jävla äcklig. Fick väcka Calle och be han DÖDA den. Calle dödade den puh, men var helt nojji när jag gick och la mig. Vad ska dom i vårt sovrum att göra??

Fy fasiken vad jag var trött imorse, men hade bestämt att jag skulle träna idag. Åt frukost, packade träningsväskan och vid lite över 10 körde jag till Trelleborg. Blev inget jättelångt träningspass, efter ett tag blev jag helt matt och småyr men jag fick tränat i alla fall. Sedan mötte jag upp Amanda och Calle, vi gick en runda på marknaden. Alltid lika mycket folk. Fick köpt en jättefin kofta/jacka till Amanda, lägger ut bild imorgon för jag har inte haft möjlighet att fotografera henne med jackan på. Fick också köpt 6 par strumpor till Amanda.
Sedan körde vi till Maxi och storhandlade.

När vi kom hem fick Amanda middag och jag började att packa ner Amandas kläder som är för små. Åh jag längtar efter ett barn till. Finns inget bättre i hela världen än sina barn! Älskar Amanda så oändligt mycket.

Nu har vi precis kollat på en film, Angry driver. Den var bra och spännande men ändå lite överdriven. Men pulsen gick upp på en ett par gånger haha.

Nä nu ska jag in och titta till min älskade, underbara, finaste dotter <3.

Fredag-Händer inte så mycket

Det blev ingen indoorwalking igår, jag och syrran tog en runda in till stadium istället. Fick köpt ett nytt träningslinne och ett par träningsbyxor till. Sedan tog jag det lugnt resten av kvällen.

Idag hade jag tänkt att bara ta det lugnt men det blev att jag och Amanda körde hem till Ellan och Saga. Ellan mådde inte riktigt bra så vi tänkte att hon skulle vila lite när jag kom, men ingen av barnen ville vila, dom gick på högvarv båda två. Men det var jätte trevligt att vara hos Ellan idag. Amanda har inte velat äta direkt idag, vet inte riktigt vad det beror på, fick inte ens i henne kvällsvällingen. Näsan rinner på henne.

Fastande i filmen Råttatouille, haha att jag inte sett den innan, den är ju jätte bra. Så nu ska jag fortsätta se filmen.

Trevlig fredagkväll på er!

Ingen rolig natt

Denna natten har varit ganska jobbig. Vaknade av att Amanda var ledsen vid 01 inatt, hon ville inte somna om. Hon kändes brännhet så det fick bli lite Alvedon, men bara att få det i henne tog en bra stund. Sedan kunde hon inte riktigt komma till ro, näsan rann och jag förstår att hon tyckte det var jobbigt. Sista gången jag tittade på klockan var ca 02.30.

 

Vaknade vid 06 och jäklar vad det åskade ute, trodde Amanda skulle vakna men det gjorde hon inte. Snoret har runnit på henne som bara den nu på morgonen. tempen låg på 37,5 så det var ju inte högt.

Nu ligger hon och sover gott i min famn.

 

 

 

Får se vad resten av dagen bjuder på, blir kanske ett indoorwalkingpass med syrran ikväll men vi får se.

 

Nu ska jag fortsätta att se våra bästa år :).

Städ & fika

Idag vaknade vi tidigt, jag och Amanda låg kvar ett bra tag i sängen och mös och busade lite. Sedan blev det frukost, när vi ätit fick jag lite städmani. Började röja i köket. Tog bort lite saker så nu ser det mycket bättre ut. Gick ner till affären och handlade bröd och sånt. Fortsatte städa lite till när vi kom hem.
Vid 15 kom Josefine och Nelly. Barnen lekte så fint tillsammans och typ pratade med varandra, kan inte sluta undra om dom förstår varandra. Jag och Josefine har alltid lika kul när vi träffas.

Sedan blev det dags för middag och vi fick vår Ica kasse i måndags så idag åt vi pasta med nötköttbullar och pestosås men det va så starkt så jag kunde inte äta det. Synd för annars hade det varit riktigt gott.

Vår framsida är nu färdig och vi har fått lagt ny asfalt på trottoaren, träffade en gammal kompis utanför idag som jobbade med det. Va roligt att träffa honom. Bild på framsidan kommer när vi röjt undan där ute.

Amanda vägrade att somna nu ikväll så hon har nästan precis somnat så nu ska jag snart också gå och lägga mig, man vaknar ju vid 6 nästan varje dag så det är inte konstigt man är trött!

God Natt!

Fika & träning

Imorse sov jag och Amanda lite för länge men det behövdes antagligen. Vi åt frukost och sedan röjde jag lite i köket. Vid 14 mötte vi upp Johanna och Celine. Gick en runda på valen och sedan tog vi en fika. Barnen satt fint medans vi snackade och barnen pratade på rätt bra emellanåt också haha fast vi fattade ingenting, goa ungar. Calle hämtade Amanda då jag skulle iväg och träna. Tog en liten runda till i stan innan jag skulle köra och möta upp Ellan vid gymmet.

 

 

Våra underbara töser!

 

Mötte upp Ellan vid 17 och sedan satte vi igång och träna men märkte att jag ätit för dåligt idag så jag blev alldeles yr så jag kunde inte fortsätta träna för då hade jag svimmat, men blev ändå ca 40 minuters träning. Hade tänkt att köra mer, men får ta igen det nästa gång.

 

Nu är jag jäkligt trött, så nu ska jag faktiskt gå och lägga mig!

Gårdagen & träning

Igår fick vi lite sovmorgon, det behövdes. Sedan blev det en runda i stan med Ewa, hon köpte present till Amanda och jag hittade en present till min pappa. Köpte även 4 st tröjor till Amanda. När vi kom hem åt vi lite och sedan blev det lite bus.
Klockan blev 16.15 och då var det dags att hämta upp Ellan och in till gymmet för ett 45 minuterspass indoorwalking. Sjukt jobbigt men det va så skönt när vi va klara. Körde hem, åt och slängde mig i duschen och sedan tog jag det lugnt resten av kvällen.

Idag är jag lite öm i kroppen efter gårdagen men det blir snart bättre. Ska snart köra till Trelleborg och ta en fika med Johanna och Celine. Sen blir det ett träningspass med Ellan.

Nu ska jag fixa färdigt så vi kommer iväg.

Klippt gräs & bad

Idag hade jag tänkt att köra till min mormor, efter det tänkte jag ta en runda i stan och sedan köra till min pappa men när jag väl packat och va färdig så kände jag att jag inte visste om jag orkade. Skulle jag iväg eller inte, kunde inte bestämma mig. Slutade med att jag stannade hemma.
Kände mig lite rastlös så jag bestämde mig för att passa på att klippa gräset när det ändå var fint väder, är ju inte det så ofta. Och så här blev det när jag va klar




Slängde mig i duschen efter klippningen, åt middag och sedan körde Calle iväg och fiskade. Busade massa med Amanda och sedan badade jag henne. Hon tycker det är så kul, hon stänkte ner hela mig och halva badrummet.



Mitt älskade lilla troll, trött efter badet.

Nu tittar vi på film men ska snart lägga mig, känner mig lite trött. Får se vad morgondagen bjuder på, hoppas den blir bra bara.

Ledsen men ändå glad

Idag känner jag mig ledsen, många tankar snurrar i huvudet. Idag körde jag ner till Ystad och hämtade min pappa, han fick åka hem idag. Skönt att han kommit hem men kan inte sluta att tänka på hur nära det var. Trött som attans är jag idag också, körde ju mamma och dom inatt.

Nu kommer snart Calles syster med familj och Calles föräldrar och ska fira honom. Kände att jag bara ville skriva av mig lite.

Skriver kanske mer ikväll.

Besök, träning & min pappa

Igår kom Nettan och Linnea på besök. Vi åt lite bullar och drack kaffe. Barnen var inte riktigt på humör men man kan ju inte vara på topp varje dag.

På eftermiddagen körde vi och hälsade på min pappa i Ystad. Han mådde ganska bra men fick även reda på att det var inte bara igensatta kranskärl utan han hade även 2 proppar i hjärtat. Så nu tycker jag att min älskade pappa får ta det lugnt.
När jag kom hem så va jag så sjukt trött så jag hade kunnat gå och lägga mig. Ellan ringde vid 20-tiden och frågade om vi skulle sticka och träna lite och det gjorde vi. Va skönt att träna lite fast klockan va så mycket.

Idag kom Diana på besök, käkade lite och snackade om allt möjligt. Det var jätte roligt att hon tittade förbi. Sedan körde jag till Ystad och hälsade på min pappa, och han va uppe och gick när vi kom och såg ganska pigg ut, känns så skönt. Om min pappa får åka hem imorgon så har jag erbjudit mig att hämta honom, så han skulle ringa när jag skulle hämta honom.

Funderar nu på om jag ska lägga mig för jag ska upp vid 02.40 inatt för jag ska köra min mamma och Sven till Sturup, dom ska åka till Kreta.
Denna veckan kan man verkligen säga att jag har haft fullt upp haha. Nästa vecka ska jag försöka ta det lite lugnare.

Sjukhus & kalas

Dagen idag började ganska så lugn, tankarna var lite hos min pappa då han var här igår och mådde inte bra och hade ont i bröstet. Bad honom köra in och få det kollat men han körde in imorse. Skickade sms till honom vid 9, fick inget svar. Efter ca 3-4 timmar skickar till hans fru som ringer upp, hon har heller inte hört något men att han körde vid 8 imorse. Tankarna började rusa, undrade så vad som hänt. Efter ett tag ringer hans fru tillbaka, min pappa ligger då på hjärtintensiven i Lund. Puh tankarna far fortfarande runt i huvudet på mig, gråter lite men tar mig i kragen. Packar Amandas väska, byter kläder och kör sedan och hämtar pappas fru. Vilket bry att hitta på sjukhuset i Lund men tillslut kom vi rätt. Pappa låg där med slangar, dropp och allt va de var. Dom hade fått göra en kranskärlsvidgning på 2 kärl som går till hjärtat. Allt hade gått bra och han såg ganska pigg ut trots omständigheterna. Tänker på honom hela tiden. Han ska ligga inne i ca 5 dagar. Vill bara ha hem honom frisk nu.

Calles födelsedag idag, hade bestämt med gästerna kl 17 men jag hann inte hem, jag skulle ha dammsugit, gjort tårtor och förberett maten innan gästerna kom men så blev det inte. Kaos, men som tur va så fixade Calle maten, mina systrar Pia och Petra gjorde tårtorna. Körde och hämtade pappas bil i Skurup och körde hem den för dom ville inte den skulle stå där. Va hemma ca 18.30 nu ikväll. Vi började äta och sedan kom mamma. Fick ätit tårta också och nu har dom nästan precis kört hem. Helt slut är jag nu, vilken dag.

Nu ska jag gå och lägga mig. Hoppas pappa mår bättre imorgon <3. Älskar min pappa <3.

Ikea & Kavatskor

Idag började Calle att jobba igen, lite tråkigt men vad ska man göra. Det var meningen att jag skulle träna idag men det blev inget för mina träningskläder var fortfarande våta efter tvätten igår.

 

Pratade med Ingemar imorse och vi bestämde att vi skulle ta en tur till Bauhaus för han behöver lite till sin lägenhet. Sedan körde vi till Ikea, började med fika och Amanda fick sin lunch. Sen tog det inte lång tid innan Amanda somnade i vagnen. Jag fick köpt tallrikar till Amanda och en handukshängare till köket. Körde och hämtade Pia och lämnade Ingemar då jag och Pia bestämt vi skulle ta en runda i stan. Köpte 2 par strumpor till Amanda, om dom är bra så ska jag köpa fler.

 

När Calle kom hem åt vi middag och sedan hämtade vi skorna vi beställt till Amanda. Hon fick provat dom och gick med sin gåvagn och det gick bra.

 

Så ser dom ut!

 

 

 

Nu blir det snart sängen, Amanda vaknar ju tidigt =).

 

God natt alla!

Flytt & Ullared

Lördag: Då var det dags för Ellans och Patriks flytt, Calle skulle hjälpa dom att flytta och jag och Amanda skulle vara med Ellan. Där blev det frukost när killarna kom med flyttlasset. Andra gången dom kom så blev det korv med bröd. det är så kul att se barnen leka. Dagen gick och vi körde hemom en runda och sedan tillbaka till Ellan och Patrik och åt lite middag. Vi åt fråm My way i Trelleborg, deras kebab är sååååå god.

 

Idag: Klockan ringde 05.00 då jag och min lillasyster bestämt att vi skulle köra till Ullared idag. Hämtade upp henne och Johan vid 06 i Trelleborg och sedan bar det av mot Ullared. Det var en perfekt dag att åka dit på, vi kom dit vid ca 09 och där var inte så mycket folk då. Vi kunde gå i lung och ro där inne. Fick köpt kläder till Amanda, presenter till Amanda då hon fyller år nästa månad. Fick även köpt en liten typ lampa med vatten, lägger ut bild på den när jag tagit upp den och startat den. Köpte även lite annat gott och blandat. Gick sedan runt lite i dom andra butikerna runt omkring men där var inget speciellt.

Lämnde Pia och Johan i Trelleborg och jag var sedan hemma vid ca 16. Skönt att komma hem. Röjde lite när jag kom hem, vek tvätten och tvättade lite till. Amanda går som attans med sin gåvagn nu, hon är jätteduktig. Hon visar själv att hon vill gå med den då hon kryper fram till den och reser sig upp. Mitt älskade lilla troll hihi, hon börjar bli stor.

Amanda fick ett bad nu ikväll innan det var dags för välling.

 

Dagen har varit toppen, lagom väder, lagom med folk i Ullared och vi har haft så roligt idag.

Men nu är jag jättetrött och på lite dåligt humör så det blir snart sängen för mig, blir ibland på lite dåligt humör när jag är så trött.

Träning x 2

Startade dagen med frukost med familjen. Sedan gjorde jag mig iordning, sedan körde vi in till Trelleborg, Calle lämnade mig utanför gymmet där Ellan väntade och sedan körde han och Amanda ner i stan en sväng. Jag och Ellan skulle gå igenom ett styrketräningspass tillsammans med vår tränare och jäklar va jobbigt det var. Men vi kör på tillslut blir det ju lättare.

Blev lunch när vi kom hem, Calle klippte gräset och jag och Amanda passade på att sova en timme, jag var sjukt trött. Sedan blev det ett mellanmål för hela familjen.
Klockan gick och sedan var det dags att dra på sig träningskläderna igen, jag och Ellan hade bestämt vi skulle prova ett indoorwalkingpass som vår tränare håller i och det var ett 1-timmes pass. Guuuud va jobbigt det var, har nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv haha men vi tog oss igenom hela passet.

Hämtade syrrans barn efter träningen för dom ska sova hos oss inatt. Nu är jag sjukt trött och ska lägga mig snart. Min kropp behöver vila nu haha, men det var skönt att träna idag.

Älskar min familj <3
RSS 2.0