1 vecka kvar

Japp nu är det bara 1 vecka kvar tills jag åker till Göteborg och ska se OS-Kval i Handboll. Längtar som tusan, tror det kommer bli så sjukt roligt. samtidigt känns det lite jobbigt att vara ifrån Amanda över natten men nån gång måste ju vara den första.

Idag gick tiden jätte sakta på jobb, den brukar gå så fort men inte just idag. En stund efter vi kommit hem kom Suzie på fika, det var riktigt trevligt. Vi pratade även lite om resan till Göteborg.

Syrran och Johan kom ut en sväng ikväll och vi drack lite kaffe och Amanda fick på sig ett par solbrillor. Hon var så sjukt trött så vid 21.30-tiden däckade hon på golvet. Vi hade försökt att få henne till att somna sedan kl 19 men hon ville absolut inte.

Träningsvärk som tusan har jag i låren, svårt att resa mig upp och sätta mig ner. Imorgon blir det gymmet med Johanna.

Nu ska jag sova så jag orkar träna imorgon.
Så här såg Amanda ut ikväll <3

Träningsvärk

Igår rullade dagen på ganska fort. När vi ätit middag och plockat undan så började jag packa träningsväskan och gjorde lite annat innan det var dags att köra till gymmet.
Mötte upp Johanna utanför gymmet och sedan gick vi upp och körde järnet. När vi var klara snackade vi lite och sedan körde jag henne hem. Det var jätte roligt att träffas och snacka lite.

Imorse var det sjukt segt att komma upp från sängen. Men kunde ligga kvar lite längre idag då jag inte började förrän 10.30. Jag och Amanda åt frukost tillsammans och busade lite innan det var dags att köra. Denna dagen har verkligen bara sprungit iväg. Pia och Johan kom ut en sväng idag också, Amanda är så kär, hon kallar Johan för jullull haha hon kan inte säga Johan. Älskade tös.

Snacka om att jag har träningsvärk nu, har så ont att jag knappt kan resa mig upp, fasar för hur det kommer kännas imorgon. Men då vet man i alla fall att man verkligen tränat musklerna.

Nä nu blir det sängen för min del, börjar tidigt imorgon.

God natt!

Beställt kläder & träning

Igår var det dags att jobba igen. Dagen började inte så jättebra kan jag säga, nu hade det gått för långt och jag blev skit förbannad och gjorde klart för denna vad jag tyckte. Sedan lättade allt och det var riktigt skönt att få det sagt. Har ju såna underbara kollegor som stöttar en och en chef som även hon stöttade mig. Är så skönt att man får deras stöd och dom verkligen piggar upp en och får en att skratta när man har det lite jobbigt. När jag slutade körde jag och hämtade Amanda på dagis som knappt ville åka hem. När vi kom hem hade jag fått mitt paket som jag beställt från Hm. Beställde kläder till Amanda och en tröja samt underkläder till mig.

Detta beställde jag till Amanda. Klicka på bilderna för större bild!




När Calle kom hem åt vi lite mat och sedan var det dags för mig att köra till gymmet. Det var ett bra tag sedan jag tränade och nu hade jag en tid bokad med en tränare. 

Vi gick igenom lite nya maskiner och gjorde upp ett nytt träningsschema. Det var riktigt skönt att komma igång igen. Så nu ska jag verkligen försöka att köra stenhårt så det händer nåt denna gången. 


Idag hade jag jättesvårt att vakna till liv, sedan vi ställde om klockan har Amanda börjat sova lite längre. Men vi mös en stund i sängen och hon var väldigt kramig och tittade på mig och sa: Älkar daj, haha älskade, underbara Amanda. Jag brukar säga till henne att jag älskar henne och hon säger ja och imorse sa hon det till mig utan att jag sa någonting, det bara kom. Även om hon inte vet vad det betyder så var det så sjukt gulligt. Hon förstår ju ändå att det har något att göra med att man tycker om typ eller hur jag ska förklara. Aja ni förstår säkert.


På jobb gick det bra idag, jag och en kollega var i Malmö på ett informationsmöte. Det var trevligt att komma iväg lite. Dagen har bara sprungit iväg. När jag och Amanda kom hem gick vi ut i trädgården och gungade en stund och gick en liten sväng i trädgården och tittade på lite blommor. När vi kom in satte vi oss i soffan och hon blev så kramig och go. När vi ätit middag körde Calle till sina föräldrar och skulle byta däck på sin bil och Amanda lekte med farmor undertiden. Jag körde in och handla på Maxi och körde sedan och tvättade bilen. Var inte hemma förrän vid 19.30.

Nu sitter jag här slö i soffan och ska snart slänga mig i duschen. Funderar på att strunta i BB idag och gå och lägga mig i tid för en gångs skull. Imorgon blir det nog träning.


Kalas & städning

Jag trodde det skulle bli fint väder igår men det var ju helt grått och trist hela dagen. Jag hade tänkt att fixa lite i trädgården men det fick vänta så det blev inte mycket gjort på förmiddagen. På eftermiddagen började vi att göra oss iordning då vi var bjudna på kalas/middag hos min storasysters man. Vi blev bjudna på baconlindad kycklingfilé med klyftpotatis och sås. Till efterrätt blev det glass. Vid 21-tiden tackade vi för oss och körde hemåt trötta och mätta.

Idag har jag varit flitig, i förmiddags började jag att storstäda. Plockade undan, dammsugade och tvättade golven, bytade sängkläder och vek tvätt. Sedan kom min syster och Johan ut, Calle och Johan körde och fiskade. Syrran passade Amanda och jag klippte gräset. När Calle och Johan kom tillbaka så grillade vi korv och lite senare blev det kaffe.

Nu har jag sjukt ont i huvudet, misstänker att jag druckit för lite vatten idag. Amanda är fortfarande vaken och vägrar att sova. Nu blir det att kolla på BB och sedan blir det sängen efter det.


Bild på gräsmattan, ingen jättebra bild men den är tagen med telefonen.

Äntligen fredag!

Nu är det äntligen fredag, känns riktigt skönt. Hade tänkt att få lite sovmorgon idag då jag inte börjar förrän senare men vår älskade Amanda vaknade vid 6, men vi låg kvar och mös lite i sängen innan vi gick upp.

Trodde det skulle bli fint väder idag, vi har tänkt att grilla med syrran och Johan men vädret blir kanske bättre i eftermiddag. Vi hoppas på det i alla fall.

Amanda är för söt hon springer runt och sjunger lille katt, haha det låter så sjukt gulligt <3.

Nä nu är det snart dags att köra och lämna Amanda på dagis!

Helt slut!

Känner mig helt slut, har varit jätte mycket på jobb denna veckan. Känns som om jag skulle kunna sova i en hel vecka.

I tisdags träffade jag en kollega som jag jobbat med i Malmö. Vi var ute och åt och snackade en massa. Det var riktigt trevligt.

Idag är det strålande väder och jag ska jobba till 17 idag. Hade varit skönt att sluta tidigt. Mår lite illa idag också men jag börjar nog få magkatarr så det är nog därför.

Blir så sugen på att fixa i vår trädgård när det är sånt här väder. Vi har tagit semester hela vecka 20 för att fixa här hemma och kanske hitta på något kul. Så det ser jag fram emot.

Ha en trevlig dag!

Söndag

Vaknade ganska tidigt denna dagen också. Vi åt tidig frukost, sedan gjorde vi oss iordning. Vi bestämde att vi skulle köra till min syster och köpa bullar med oss så det gjorde vi. Kl 10 körde vi mot Trelleborg. Amanda busade med deras katt och hade jätte roligt.

Sedan körde vi en sväng till Maxi där vi köpte 2 säckar ved och lämnade tillbaka regnkläder som vi köpt till Amanda men dom var alldeles förstora.

När vi kom hem började jag skura hela badrummet så nu är där superfint inne. Fortsatte även att städa och dammsuga resten av huset. Amanda och Calle hjälpte också till lite :).

Nu ikväll har Amanda hostat ganska mycket, hon vaknade till av att hon hostade så mycket så hon nästan kräktes, mitt älskade lilla barn. Det är så jobbigt när hon hostar så mycket.

Nä nu är det snart dags för sängen, måste komma upp i tid imorgon.

Lördag-Center syd

Vi vaknade vid 6,30 av att Amanda var pigg och ville pussas, kramas och titta på Pingu.

På eftermiddagen körde jag och Pia en runda till Center syd. Jag fick köpt ett par jeans och köpte skor och jacka till Amanda, bild kommer längst ner. Medans vi var och shoppade så var Calle och Amanda i Anderslöv.

När jag kom hem så hade Calle lagat mat och bakat en jordgubbspaj. Vi firade 5 år tillsammans igår.

Tände brasan när Amanda somnat, riktigt mysigt men jag däckade på soffan kl 21. Förstår inte varför jag blivit så sjukt trött.

Här kommer bild på jackan och skorna.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/1590283/images/2012/pic_194406479.jpg" class="image">

Underbara fredag!

Dagen började inte jättebra, vi var lite sent på det och lite morgontrots från Amanda, hon har ju verkligen en vilja som heter duga :). Tiden på jobb bara flög iväg idag och allt rullade på. Älskar mitt jobb faktiskt, efter jag gått mammaledig över 1 år så märkte jag att jag älskar mitt jobb. Låter kanske helt knasigt men så är det.

Hämtade Amanda på dagis och dom sa att hon varit riktigt lös i magen och jag kände direkt, jaha nu åker vi på kräksjuka, går ju maginfluensa på dagis. Men än så länge är det lugnt men vi får väl se, vill verkligen inte bli sjuk. Såg när vi körde hem att hon hade torkat blod i näsan också men dom sa inget om det på dagis så jag får höra på måndag vad som har hänt.

Vi hade bestämt att vi skulle grilla idag tillsammans med Pia och Johan och även premiärtända vår kamin. Pia marinerade köttet under dagen och dom kom ut vid 16-tiden. Fy fasiken vad det var gott med grillat. Marinerade kotletter med potatissallad, hade nästan glömt hur gott det är. Efter maten gick jag, Pia och Amanda ner på Perssons och handlade lite gott till kaffet.

När vi lagt Amanda var det dags att tända kaminen och här är riktigt skönt nu :), mysigt till max. Kommer bild längst ner. Nu ska väggen målas och köpa 2 mysiga fåtöljer/schäslonger och göra det riktigt mysigt.

Imorgon blir det nog en runda till stan, behöver handla lite till både mig och Amanda.

Ha en trevlig helg!

Ingen bra dag!

Idag har det inte varit en jättebra dag. Hatar verkligen såna här dagar. Det var mycket på jobb, blev helt rörigt och helt snurrigt plus att jag har gjort fel på jobb idag och det känns inte bra. Tycker det känns så sjukt jobbigt, men jag är ju inte mer än människa. Får göra bättre ifrån mig imorgon helt enkelt.

När jag slutade vid 17 så körde jag bort på Maxi en runda, och där var skit mycket folk, och dom bara gick hur som helst, stod mitt i gångarna och flyttade inte sig suck!

Kom hem för en halvtimme sen, åt lite middag och nu ska jag inte göra någonting alls, ska bara ligga på soffan! Jag är så sjukt trött och har varit det hela dagen.

Hoppas på en bättre dag imorgon!

God morgon!

God morgon! Då var det torsdag igen, dagarna och veckorna vara susar förbi men skönt på ett sätt så det kan bli riktig vår någon gång.
Igår var det verkligen skönt väder så jag och Amanda gick ut på baksidan och gungade lite när vi kom hem. Ska se om vi kan ordna en sandlåda också.

Börjar senare idag och visst hade det varit skönt att sova till 8, men icke Amanda vaknar ju redan vid 6,30 tiden men det är härligt ändå för vi myser och busar lite. Hon är ju på strålande humör.

Nu blir det lite frukost.
Ha en bra dag alla!

Mammas älskade bustroll <3

Kaminen på plats!

Igår var det äntligen dags! Kl 8.00 kom killarna från Skurups brasvärme tjofrejsan och installerade vår kamin. Undertiden körde vi och lämnade Amanda på dagis och körde till jobb.
När vi sedan kom hem så stod den där, inkopplad och fin. Kommer bild längre ner, dock igen jättebra bild för här är inte så mycket ljus och väggarna bredvid ska målas vita då kommer det bli riktigt fint.

Idag skulle Calle vara hos läkaren med sitt knä, han hade vätska i knät så dom sög ut ca 10 ml vätska. Vet i tusan om jag hade vågat nåt sånt.
Idag hade vi möte på jobb, vi pratade om rutiner och semestern.
När jag slutat körde jag och hämtade Amanda och det var så skönt väder så vi gick ut på baksidan när vi kom hem och gungade en stund, sedan gick vi runt i trädgården och tittade på lite blommor, hon tyckte det var jätte kul.

Nu till något helt annat Amanda blir helt hysterisk emellanåt, sparkar med benen och verkligen gallskriker och vi vet inte vad som är fel. Har tagit kontakt med sjukvården men vi skulle avvakta och se. Det håller i sig i ca 15 min och man hinner ju inte köra in till barnakuten innan det har släppt. Riktigt jobbigt är det, det gör så ont i mig när hon blir så. Så nästa gång det händer så blir det doktorn i Trelleborg direkt!

Nä nu är det snart dags för Big Brother!

Bildbomb!

Dagarna går så fruktansvärt fort tycker jag. Vi har väntat på vår kamin hela veckan men har inte kommit än, men vi får den imorgon wihiii. I torsdag var Frida här en sväng, det var längesedan vi träffades så det var jätte roligt att träffa henne. På kvällen var jag ute och åt med jobb, vi firade en som fyllt 60 år och samtidigt tog avsked av en läkare som inte skulle vara kvar hos oss. Min lillasyster fick sitt körkort denna dag, sjukt bra gjort säger jag hon tog det på 6 veckor.

I fredags hände det inte så mycket, jag och Amanda körde en runda till Maxi efter jobb och dagis. Sedan hände inte mycket mer denna dagen, blev så klart lite mys på kvällen.


I går städade vi lite och sedan kom mamma och Sven ut en runda på en kopp kaffe. När dom kört var det dags för Calle också att köra, han skulle på födelsedagsfest i Malmö hos en kompis. Josse och Nelly kom vid 17-tiden och då började vi på maten, vi hade bestämt att vi skulle ha hemmagjord pizza. Jag stod för maten och Josse för snacksen. Barnen lekte och hade verkligen jätte roligt, dom skrattade riktigt mycket. Sedan var det ju dags för melodifestivalen och då åkte snackset fram, chips, popkorn och choklad. Amanda har aldrig ätit popkorn innan men hon fick lite igår och hon verkligen älskade det. Amanda somnade inte förrän vid 22-tiden. Tack Josse för en jätte mysig och roligt kväll.


Idag var det så fint väder så vi bestämde att vi skulle köra till Trelleborg en runda och gå runt flaningen. Innan vi körde dit tog vi en runda på Maxi där vi mötte upp Pia och Johan. 

Det var riktigt mysigt att gå runt flaningen, tog en massa foto, alla blev inte bra men jag tyckte att några blev bra i alla fall. Jag fotograferar trots allt bara för att jag tycker det är roligt och jag tycker det blir fina bilder. 

Här kommer en del bilder jag tog idag. 
















Det har varit en riktigt mysig dag och Amanda verkar också helnöjd med dagen.



Diet!

När klockan ringde imorse var jag så sjukt trött, men kom upp och gjorde oss iordning för jobb och dagis.

Imorgon tänkte jag börja på en diet, har några kg jag vill bli av med så jag tänkte testa och se hur det går. Ska även försöka komma igång med träningen igen. Kommer skriva om dieten och viktnedgången här men vi får ju se hur det går, det kanske inte går alls men jag tänker göra mitt bästa!

Kort inlägg idag men har inte mer att skriva just nu och är sjukt trött!

Sov gott!

Försöker ändra i bloggen!

Har försökt att ändra lite på min blogg nu ikväll men får inte rätt på det, blir snart tokig. Är det någon snäll själ som vet och kan hjälpa mig med att ändra storleken på datum och så under inläggen samt länkarna till vänster under senaste inläggen?? Hade även behövt texten i inläggen lite större. Jag blir verkligen inte klok på hur man ändrar. Hade verkligen behövt hjälp av någon.


Annars har vi faktiskt inte gjort så mycket efter jobb idag, när Amanda somnat vid 19.30 så satte jag mig vid datorn och har försökt ändra på bloggen sedan dess. 


Så detta lilla inlägg blir det idag bara, snart dags för BB.

Var tog helgen vägen?!

Denna helgen har verkligen gått i turbofart. Visst vi har haft att göra men helgerna får gärna gå sakta.

När vi vaknade igår morse så hade Amanda sovit i sin säng hela natten, det var andra natten i rad och även natten till idag sov hon i sin säng hela natten. Det är skönt när hon sover hos oss men det är ändå skönt att ha lite mer plats i sängen.

Igår var det dags för 8-års kalas för Saga, hade inte köpt hennes presenter ännu så när vi hade gjort oss iordning så körde vi till Trelleborg och köpte ett par skor till henne och sedan fick hon 4 paket fotbollskort av Amanda. Hon blev så glad för skorna och korten, hon fick ju guldkortet på Zlatan.
Barnen följde med oss hem och sov över hos oss. Saga hjälpte Calle att bara upp tegel till väggen och Julia lekte järnet med Amanda.

Idag hade jag och Pia bestämt att vi skulle in till Ikea och hon skulle övningsköra in. Så jag lämnade av barnen hemma i Trelleborg och körde till Pia och Johan. Fick köpt nya glas på Ikea och lite annat gott och blandat.

När jag kom hem röjde jag lite, och Calle började att fixa med väggen där kaminen ska stå. Och han blev färdig idag, bild kommer längre ner.
Jag och Amanda gick bort till återvinningsstationen och slängde tidningar och kartong, sedan gick vi till lekplatsen och gungade lite, hon verkligen älskar att gunga. Hon har även börjat prata jättemycket nu, säger man ett ord så säger hon det direkt, inte perfekt men man hör vad hon säger. Och hon kan alla namnen på barnen på dagis och mycket mer, min älskade lilla tös!

Känns som detta inlägget blev ganska långt. Aja nu ska jag gå och nanna kudden.

Så här blev väggen

Strålande väder!

Igår jobbade jag eftermiddag, jobbade mellan 10.30-17. När jag kom hem hade Calle maten färdig. Sedan fick jag ett ryck och städade lite, dammsugade och fixade lite i skötrummet.

När vi vaknade imorse blev vi lite oroliga då Amanda inte vaknat en enda gång inatt, hon brukar alltid vakna till någon gång men inte denna natten men hon sov så gott när vi tittade till henne.

Jobbade fram till 14 idag, hämtade Amanda och körde tillbaka till Trelleborg. Underbart strålande väder idag så jag, Amanda, syrran och Johan gick ner till flaningen och Amanda tyckte det var så roligt med alla ankor och fåglar. Det var en riktigt skön promenad.

Sedan var det dags att besikta bilen, den gick inte igenom, bromsarna bak måste bytas så det får göras inom det närmaste.

Nu sitter jag nerbäddad i soffan och mår fortfarande inte bra, jätte ont i halsen och trött. Har mått illa hela dagen men tror det beror på penicillinet jag äter. Calle är ute och kapar det sista på teglet vi ska ha upp. Ska försöka sätta upp det nu i helgen. Lägger upp bild när vi fått upp det.

Nu ska jag ta mig en kopp te och fortsätta mysa i soffan.
Ha en mysig fredag alla!

RSS 2.0