Amanda går mycket nu!

Tisdag idag och dags för dagis och jobb. Amanda blev ledsen idag också när jag skulle gå men sedan hade det gått ganska bra, hon vill gärna vara i deras famn hela tiden men det går ju inte riktigt och hon har lite gnällperioder men hon hade sovit i 50 min idag på dagis. Hon hade vägrat att äta idag. Amanda hade gått mycket på dagis idag.

När jag hämtat Amanda körde vi in till Malmö en runda tillsammans med Ingemar. Amanda var så trött när vi kom hem men lyckades filma när hon går en lite bit, ska se om jag lyckas lägga ut den.

Annars har vi inte gjort så mycket, tycker kvällen bara har susat iväg så nu ska jag packa Amandas dagisväska och sedan blir det nog sängen.

Har försökt lägga ut filmklippet men lyckas inte, någon som vet hur man gör?? Får se om jag lyckas imorgon.

Uppdatering helgen

Fredag: Dags för jobb denna dagen. Fortfarande förkyld men hade bestämt mig för att jobba ändå. Jag började inte jobba förrän kl 13 så jag och Amanda mös på förmiddagen. När vi kom till dagis och jag skulle gå så blev hon jätte ledsen, fy vad det gjorde ont i mitt hjärta, men det måste ju göras. Hjärtat hämtade Amanda vid 16.30 och det hade gått ganska bra för Amanda på dagis. Jag var hemma lite över 17-tiden, skönt det var att komma hem. Sedan slappade vi bara resten av kvällen.


Lördag: Amanda vaknade tidigt som vanligt men jag fick sovit till 9. Kunde inte komma på något att göra denna dagen, hade så sjukt tråkigt, ville så gärna något med hela familjen men vi kunde verkligen inte komma på något. Men det slutade med att jag bakade lite kanelbullar. Idag gick Amanda sina första steg själv, det var inte några i heller utan hon gick typ runt 10 steg innan hon satte sig ner. Jätte duktig är hon ♥. Hon gjorde så ett par gånger denna dagen. Sedan kom mamma, Sven, Pia och Johan ut en runda. Vi drack kaffe och snackade lite och åt lite av mina kanelbullar. Amanda visade sin mormor hur duktig hon var på att gå. Sedan var det dags för Amanda att sova, hon somnade och sov en 20 minuter sedan vaknade hon igen och skulle leka lite när mormor var här så Amanda kom i säng ganska sent. Hon somnade inte förrän min mamma hade kört hem.


Söndag: Strålande väder när vi gick upp och åt frukost så vi bestämde att vi skulle gå i skogen. Vi körde till Gabelljunga. Tog nog ca 45 minuter att gå den rundan, det var jätte mysigt. Amanda somnade i vagnen när vi gick och hon sov så gott så vi ville knappt väcka henne när vi skulle köra. Tog några bilder i skogen, inte jätte bra kanske men lägger ut nåt ändå.




Vi körde hem till Calles föräldrar där det bjöds på lunch, och det var jätte gott. Även denna dagen gick Amanda själv. Amanda lekte lite hos sin Farmor och sedan körde vi hemåt. Tvättade lite och småpulade lite här hemma. Vi hade bestämt att vi skulle mysa till en film när Amanda somnat men denna kvällen vägrade hon att somna och kom inte till ro förrän vid 21.30 så det blev ingen film för oss.


Idag-Måndag: Dags för jobb, idag började jag kl 9. Amanda blev ledsen idag också när jag lämnade henne men det hade gått jätte bra på dagis idag och hon hade somnat ganska fort efter lunchen. Det känns skönt att det går bra på dagis, det enda är ju att hon blir ledsen när jag lämnar henne. Amanda hade fått 2 st teckningar av en flicka på dagis idag, dom var fina. Haha denna flickan sa till mig när jag: Amanda tycker om mig, haha så jädra gulligt. Denna flickan är runt 3 år skulle jag tippa på. När vi kom hem efter jobb och dagis lekte vi lite och Amanda gick lite till själv, hon tycker det är så roligt. Sedan somnade Amanda i min famn och det är så mysigt, vill inte gå och lägga henne i sin säng så jag sitter kvar med henne tills hon vaknar.

När hjärtat kom hem så blev det middag och sedan har vi bara tagit det lugnt. Amanda gick runt ca 28 steg efter vi ätit ♥, men hon blir så stirrig när hon går så hon snubblar lite, hade hon bara tagit det lite lugnt så hade hon kunnat gå längre. Hon börjar bli så stor nu ♥. 


Nu är snart CSI slut och då ska jag slänga mig i sängen och sova. 


Förkyld!

Blev inget jobbande idag, stop i näsan, ögonen rinner och mår allmänt kasst. Nyser nästan konstant. Så idag har jag och Amanda gått i myskläder hela dagen. Vi bäddade ner oss i soffan i eftermiddags och somnade där en stund och det var så skönt.

När Calle kom hem så åt vi middag och sedan lekte han lite med Amanda så jag fick vilat lite till. Hoppas verkligen att jag mår bättre tills imorgon, så jag siktar på att köra till jobb, börjar ju inte förrän på eftermiddagen så det ska väl kunna funka. Så länge inte ögonen rinner och man mår allför kasst.

Nu ska jag och hjärtat snart bädda ner oss i soffan med varsin Cola och lite godis och chips. Tycker man får mysa så när man är lite sjuk.


Jobb & förkylning

Igår var det dags för min första jobbdag efter ledigheten. Lämnade Amanda på dagis och sedan körde jag till jobb. Alla hälsade mig välkommen tillbaka och fick en kram av chefen. Hon sa jag skulle försöka komma i ordning och så under dagen. Fixade lite på mitt rum, kommer bli så mysigt på rummet. Förkyld som attans, så jag fick springa ner på Apoteket och köpa nässpray och lite värktabletter. Även om jag inte mådde helt bra så var det roligt att vara tillbaka på jobb men jag tänkte på Amanda hela tiden och saknade henne mycket.

Hjärtat kom hem lite tidigare än vanligt, vi tänkte precis börja på maten när Patrik kom, han skulle hjälpa oss att köra bort massa jord. Han körde bort alla högar vi hade så nu ser där ju bättre ut. Vi fick äta middag när dom var klara, blev lite sent men vi fick middag i alla fall.

Amanda har börjat vakna på nätterna igen och är jätte ledsen, går knappt att trösta henne emellanåt. Undrar om det mardrömmar eller vad det är. Längtar tills hon sover gott på nätterna igen.

Idag vaknade Amanda lite innan 7, så vi har myst en stund i sängen och jag fick många pussar av Amanda <3. Vi har ätit frukost och nu leker Amanda så fint på golvet. Idag mår jag inte helt 100, snorig och har ont i näsan. Idag börjar jag jobba kl 13 så jag hoppas jag mår bättre tills dess.

Min sista lediga dag!

Idag är det min sista lediga dag, imorgon ska jag börja jobba igen.

Imorse kom jag och Amanda upp lite sent, jag skulle lämna henne ca 8.30 och vi hann i tid. Idag skulle jag bara lämna och gå direkt, fy vad det kändes jobbigt, det gick så fort bara typ mamma kommer sen och lite pussar sen skulle man gå.

När jag lämnat Amanda körde jag till Trelleborg och hämtade upp syrran då vi bestämt att vi skulle träna. Körde ett pass och sedan körde vi till Willys och handlade lite. När jag kom hem åt jag lite bullar och tog det lite lugnt.

Sen var det dags att hämta Amanda, det hade gått ganska bra idag men hon hade varit lite extra gnällig och dom trodde hon kanske börjar bli sjuk för hon hade varit glansig i ögonen också. När Amanda såg jag kom blev hon ledsen och sträckte sig efter mig. Det var så skönt att hämta hem henne, har saknat henne jätte mycket.

Amanda fick vilat en stund här hemma och sedan åt vi lite middag. Diana skickade och frågade om vi ville komma ut en sväng så när vi hade ätit så körde dit. Snackade lite och Amanda fick en present av Diana med familj, tack så mycket <3. Drack lite kaffe och hade det trevligt. Kommer lägga ut bild på presenten imorgon.

När vi kom hem fick Amanda sin välling men vägrade att somna så ca 20.30 somnade hon. Hjärtat har precis kommit hem efter skola och informationsmöte. Ska snart packa ihop lite saker jag ska ha med till jobb imorgon. Känns helt konstigt att man ska jobba imorgon men det ska bli skönt att komma tillbaka på ett sätt, men jag kommer sakna Amanda jätte mycket.

Nu ska jag prata lite med hjärtat innan det är dags för sängen.

Tack Diana för idag!

Dagis & fika hos systeryster

Nu är det dags för mig att testa appen så får vi se hur det funkar.

Idag var det dags för Amandas näst sista inskolningsdag. Idag skulle dom bli fotograferade också. Vi var på dagis vid 9 tiden, Amanda verkade inte bry sig så mycket om mig så vi bestämde att jag inte behövde vara kvar. Vi bestämde att jag skulle hämta henne kl 13. Känns fortfarande lite jobbigt när man går.

Jag körde in till City gross och handlade lite, sedan ringde syrran och frågade om jag skulle komma på fika. Köpte bullar med mig, men va konstigt det kändes att sitta där utan Amanda. Vi snackade lite om körkort med mera, Pia ska övningsköra med mig så fort hon får sina papper.

När jag kom till dagis för att hämta Amanda så berättade dom att hon hade ramlat och slagit näsan så hon hade fått näsblod, mitt lilla hjärta hade lite torkat blod kvar runt näsan. Men annars hade det gått bra idag, hon hade till och med somnat ganska lätt. Hon hade dock bara ätit gurka till middag på dagis. Så när vi kom hem åt hon en hel macka plus nästan en hel banan.

Nu ligger Amanda och sover lite för hon sov bara en halvtimme på dagis. Sitter och funderar på vad jag ska göra när jag är färdig med inlägget och vad fasiken man ska ha till middag idag.

Söndag

Tråkig rubrik men jag är helt värdelös på att komma på någon bra och passande.
Dagen började med att jag gick ner till Perssons och handlade lite bullar. Calle & Amanda hade dukat fram och fixat kaffe när jag kom tillbaka. Vi hade tänkt att köra till City gross och handla för dom hade lite erbjudanden där, men när jag kollar på bladet så ser jag att det gäller inte förrän imorgon så jag tänkte jag passar på att köra dit imorgon när jag lämnat Amanda på dagis.

Istället började Calle att städa upp lite där ute, låg grus och stenar kvar sedan vi fixade framsidan. Hans pappa hjälpte honom att köra iväg med gruset och stenarna. Jag och Amanda körde in en runda till Jysk, vi skulle köpa rullgardin till hennes rum för hennes persienn gick i sönder i förrgår. Passade även på att köpa en sackosäck till henne som hon kan sitta och mysa i. 

Idag gjorde jag plättor till middag, det är så längesen man åt det och det var riktigt smarrigt. Amanda var jätte gnällig och ville inte alls ha men hon har inte sovit så mycket idag så hon var jätte trött. Hon fick sig ett bad och sedan sin välling och sen somnade hon. Nu under kvällen har jag vikt lite tvätt och röjt undan leksaker som ligger överallt. Tvn klyddar som attans och jag blir helt skogstokig. Nu provar vi en annan box och den klyddar inte lika mycket, men det klyddar dock emellanåt. 

Nu ska jag se färdigt filmen som går på 3:an och sedan blir det sängen.

Uppdatering Torsdag, Fredag & Lördag

Har bestämt mig för att använda denna bloggen igen. Har ju alla gamla inlägg här och dom vill jag ju ha kvar, plus att det äntligen har kommit en app. Så nu har jag flyttat över inläggen hit från blogspot så nu kommer jag bara att skriva på denna bloggen.


Torsdag: Dags för Amandas inskolning. Kl 09 var vi på dagis, jag stannade till ca 10-tiden då den ena fröken sa att jag kunde köra hem så fick vi se hur Amanda tog det. Vi tog det i samband med att dom skulle ut och leka. Amanda visade ingenting när jag gick men när jag kom till bilen började jag känna mig ledsen, usch det kändes riktigt jobbigt. Tårarna var på väg flera gånger, har aldrig lämnat bort henne innan. När jag kom hem så var här så tyst. Visste inte vad jag skulle göra så jag började städa lite och pratade lite i telefon. Runt 11-tiden ringer dom från dagis och säger att allt gått bra än så länge, Amanda hade inte sagt ett ljud sa dom och nu satt hon nöjd vid bordet och skulle äta lunch. Dom sa dom skulle ringa och meddela om Amanda hade somnat eller ej efter lunchen. Gud va skönt det kändes när dom berättade hur bra det hade gått. Tiden gick och ingen ringde. Vid 12.40 ringde dom och sa att hon sov, hon hade varit lite ledsen och inte riktigt velat sova men tillslut hade hon somnat. Men så brukar hon bråka här hemma också. Vi la på och 2 minuter senare ringer dom igen och säger att nu är hon vaken så jag kunde komma.

Körde dit och Amanda satt i en av fröknarnas knä, hon såg lite trött och ledsen ut men det hade gått bra. Vi pratade lite och sedan körde jag och Amanda hem, gud va skönt det va att ha henne hemma. Sedan körde jag och Amanda till Trelleborg och hälsade på min mamma tillsammans med Pia. Sedan tog vi en runda i stan. Skulle egentligen träffa Josefine men klocka blev så mycket så vi bestämde att vi skulle träffas imorgon istället. 


Fredag: Calle hade tagit ledigt denna dag och då bestämde vi att han tog inskolningen. Dom gjorde samma sak som gårdagen, Calle stannade en timme och sedan kom han hem. Men denna dagen skulle dom bara ringa om det va något. Så jag och Calle passade på att fixa lite här hemma. Vid ca 12.30 ringde dom och då körde Calle och hämtade henne. Hade saknat Amanda så mycket fast det inte gått så många timmar. Men det hade gått bra idag också och hon hade även sovit denna dag. Hon hade varit lite ledsen men hon hade smakat på grus och det var ju inte så gott så efter hon fått sköljt munnen så var det bra igen.

På eftermiddagen kom Josefine och Nelly hit på lite lek och fika. Calle passade på att klippa gräset, det var ju skit högt. Barnen lekte och vi snackade. Tog en fika när Calle var färdig. Tiden bara sprang iväg och Josefine och Nelly körde hem. 

På kvällen kom Pia ut en runda och vi hade tänkt att spela lite spel men det blev inte så mycket spelande, Amanda somnade men vaknade efter en stund och skulle inte sova, hon skulle ju busa nu när Pia va här. Vid ca 22-tiden somnade Amanda. 


Idag: Idag fick jag sovmorgon, Calle och Amanda hade varit och handlat frukost. När dom väckte mig så hade dom dukat och kaffet var klart. Mysmorgon. Vid 11-tiden körde vi till Calles föräldrar, där blev det lite bullar och kaffe. Körde senare hem då vi bestämt vi skulle åka och bada och vi tog med oss Saga och Julia också. Vi tänkte vi skulle testa att bada på Vanningen i Vellingen men fy va vattnet var kallt. Saga och Julia badade som tusan och hade jätte roligt. Vi gick in där dom har varmvattenbassäng och där tyckte Amanda att det var roligt.

Körde sedan och lämnade Saga och Julia hemma och vi körde hem och åt pizza, det fick bli det idag då klockan hade hunnit bli så mycket. Har hållt på med bloggarna hela kvällen och Calle har pluggat men nu blir det sängen för nu är jag trött.


God natt på er!


RSS 2.0