Torsdag & fredag

Natten till igår blev det inte mycket sömn, lillan kom inte riktigt till ro och verkade ha lite ont i magen. 
Trött som tusan på morgonen och ville verkligen inte gå upp, det var så varmt och skönt i sängen. 
Calle lämnade Amanda på dagis och sedan åt vi frukost. Vid 11.30 körde vi till Cecilia och Erik. Vi drack kaffe och hade jätte trevligt. 
Hämtade Amanda lite tidigare då vi skulle till Trelleborg och skriva faderskapserkännande som man måste göra om man inte är gifta. 
När vi kom hem var jag så trött så det blev inte mycket gjort resten av dagen/kvällen. 
 
Idag var det dags för ytterligare ett BVC besök för att se om Lillan gått upp i vikt. Hon hade gått upp över 100 gram på dessa dagar så det känns skönt. Passade på att väga Amanda också då hon inte äter så mycket och bara strular med maten. Hon ligger på 14,5 kg och följer sin kurva men tycker det är så jobbigt att hon inte äter. 
Körde sedan till city gross för att handla till kalasen i helgen. Amanda fyller ju 3 år imorgon <3. 
Sedan har jag städat lite här hemma och sedan tittat på idol. 
Nu blir det snart sängen, kan knappt hålla ögonen öppna. 

BVC besök

Idag var det dags för ett BVC besök till. Matilda har bara gått upp 40 gram trots att hon ammas ganska ofta, för det mesta varannan timme så vår BVC sköterska tycker att vi ska ge lite tillägg efter att Matilda har ammat. Längden idag var 51,5 cm. 
Efter besöket körde vi till city gross och handlade tillägg till Matilda och även lite annat som behövdes. 
Hämtade Amanda på dagis på vägen hem. 
 
Min mage har börjat strula igen, igår kväll mådde jag så fruktansvärt illa och kass i magen. Slutade med att jag gick och la mig. Idag efter middagen var det dags igen, illamående, yr och kass i magen. Det är riktigt jobbigt och jag har inte en susning vad det beror på. Nu vill jag bara må bra! 
 
Nu blir det snart sängen, är så trött idag. Imorgon blir det besök hos Cecilia och Erik och sedan skriva på papper om faderskapserkännande. 

Återbesök på BB & veckan som gått

  Söndag 8/9: Denna dagen var det dags för återbesök på BB. Lämnade Amanda hos farmor och farfar och sedan körde vi mot Ystad. Dom tog PKU-test, gjorde hörseltest och kollade även värdet för gulsot då Lillan var lite gul och alla testerna var bra. Sedan kom läkaren in och kontrollerade hennes höft och den var ok så det var jätteskönt att allt var okej. Tog även en vikt som visade 3620 gram så hon hade inte gått ner så mycket. Blev även ett samtal med en barnmorska innan vi var klara. 
Hämtade Amanda på vägen hem och sedan kom Petra med familj. Dom köpte med sig pizza från Casa Blanca. Lillan sov gott hela tiden och vid 20-tiden körde dom hem. 
 
Måndag, tisdag och onsdag gjorde vi inte så mycket, jag hade fortfarande ont och tog mig fram på kryckor. 
Torsdag kom svärföräldrarna på besök, dom hade goda kakor med sig som svärmor bakat. 
BVC ringde på eftermiddagen och frågade om vi kunde komma på fredag förmiddag och vi bokade in det. 
 
Fredag morgon var jag så trött, ville verkligen inte gå upp men var tvungen då vi skulle vara på BVC 09.30. 
Amanda lekte fint med leksakerna på BVC medans vi satt och pratade med sköterskan. Hon tog även en vikt och längd på Lillan och hon hade gått upp till 3800 gram och hade passerat sin födelsevikt och var nu 51 cm lång. Pratade även om napp till Lillan då hon hade ett stort sugbehov, märkte skillnaden på hur hon sög när hon åt och när hon bara ville ligga och mysa. 
Annars hände inte så mycket i helgen, jag lyckades att städa lite här hemma då smärtan börjat släppa lite. 
 
Idag kände jag mig ganska pigg när jag vaknade, vi har haft en bra natt, Lillan har bara velat äta 2 gånger i natt och har sovit gott. Förmiddagen gick jätte fort och sedan kom Diana på besök. Diana hade present till Lillan, 2 omlottbodys i rosa och även present till Amanda som fick hjärtan som lyser i mörker och fjärilsklistermärken och Amanda blev så glad. Stort tack Diana <3. Amanda har pratat om Diana hela kvällen. 
 
Nu blir det lite tv innan det är dags att lägga sig! 

                    En stolt storasyster <3 

Hemgång & mys med familjen

Fredag 6/9: Det blev inte mycket sömn för mig under natten som gick, kände mig trött men ändå inte. Calle var helt utslagen och sov gott. 
Vi hade bestämt att vi skulle åka hem denna dagen. Frukost åt vi vid 8 och sedan var det bara att vänta på läkarronden. Tiden gick verkligen jätte sakta men det var väl för att man längtade hem till Amanda. Saknade henne jätte mycket. 
Läkaren kom och undersökte lillan, hittade knäppningar i höger höft som skulle kontrolleras på återbesöket. 
Efter en härlig dusch och välbehövlig lunch väntade vi bara på utskrivningssamtalet. Tiden gick och till slut kom barnmorskan. Vid 14 lämnade vi BB och var äntligen på väg hem. 
 
Foglossningen var 10 resor värre nu efter förlossningen, kunde inte gå utan att stödja mig mot något hela tiden. Önskade jag hade mina kryckor med mig.
 
När vi kom hem hade svärföräldrarna satt upp storken utanför huset. Amanda sprang ut till oss och skrek och kramades. Åh vad jag saknat mitt hjärta. 
Svärmor hade lagat middag till oss så vi slapp att stå och fixa med det, stort tack till dom för det! 
Det blev kaffe, kaka och daimtårta innan dom begav sig hemåt. 
 
Svårt med sömnen denna natten då jag inte kunde röra mig i sängen utan smärta. Jag fick ta mig fram på kryckor med svåra smärtor men det var betydligt bättre att gå med kryckorna. På lördagen kom Pia och Johan ut en liten runda och hälsade på. Vi drack lite kaffe och dom hade köpt med sig wienerbröd med choklad på. Sedan bestod denna dagen av mys med familjen. 
 
 

En till i familjen

Torsdagen den 5/9 var det dags för besök hos min barnmorska. När jag kom dit berättade jag om mina värkar jag haft kvällen innan och även på morgonen. Barnmorskan undersökte mig och berättar att jag är öppen 5 cm! Halva jobbet gjort. Hon sa till mig att åka hem och ringa förlossningen
 
Pia och Johan väntade utanför när jag var klar hos barnmorskan då vi bestämt att vi skulle fika. Ringde Calle och bad honom köra hemåt. Tog sedan en snabb fika med Pia och Johan innan jag körde hemåt.
När jag kom hem packade jag en väska med kläder och annat som behövdes till Amanda då hon skulle till farmor och farfar efter dagis. 
 
Vi kom till förlossningen vid 12, där ctg kopplades och undersökning gjordes. Sedan åt jag och Calle lite lunch. Värkarna blev bara starkare och starkare och jag började använda lustgas. Calle provade lustgasen ordentligt och han tyckte det var så roligt. Till slut kom vi överens om att ta hål på hinnan då vattnet inte hade gått. Sedan körde det igång ordentligt.   Lillans hjärtljud sjönk hastigt och jag blev livrädd att det skulle gå åt skogen men hon hämtade sig igen som tur var men jag kunde inte släppa blicken från monitorn där man kunde se hjärtfrekvensen. 10 minuter med krystvärkar, så kl 17.22 var vår älskade dotter hos oss, 3780 gram och 50 cm lång. 
 
Vi fick kaffe och smörgås innan vi kom in på vårt rum. Så skönt att det var över. Vi hade bestämt att stanna över natten men jag saknade Amanda något så fruktansvärt mycket, vårt älskade hjärta. 
 
 
 

Fika och värkar

När jag lämnat Amanda på dagis så följde Cecilia med mig hem. Vi åt lite frukost tillsammans, det var jätte trevligt och tiden bara sprang iväg. 
 
Har haft lite småkänningar i magen men  inte så att det gjorde direkt ont eller var regelbundet. Framåt kvällen började det att kännas lite mer men fortfarande inget regelbundet. Har en inbokad tid till min barnmorska imorgon så vi väntar och ser vad hon säger om det. Man vill ju inte åka in till förlossningen för tidigt.  

Förkyld & känningar i magen!

Helgen har vi inte gjort allt för mycket, i alla fall inte jag då min förkylning inte vill släppa. Calle är färdig med taket i källaren så nu ska lite el fixas, listor ska sättas och lite annat innan golvet ska läggas.

Igår var Amanda ledig så vi hade det mysigt hela dagen.

Vaknade inatt av att jag hade känningar i magen, tvekade först på vad som hände men det fortsatte i ca 1 timme ich helt plötsligt avtog det. Besviken och trött bestämde jag mig för att försöka somna om. Trodde det verkligen var på gång. Vaknade när Calle gick upp och berättade om natten.
Somnade om ganska fort men när klockan ringde var jag så trött, ville verkligen inte gå upp.

Har lämnat Amanda på dagis och nu ska jag ska vila en stund då jag fortfarande är så sjukt trött och förkylningen vill inte släppa riktigt.

Hoppas förlossningen sätter igång ordentligt snart!

RSS 2.0