Lite tid över

Va ett tag sedan jag skrev. I måndags åkte jag in på kontroll på Ystad BB för vi misstänkte att vattnet gick, kontrollen gick bra och fick åka hem igen och vänta. Det var nog inte vattnet som gick. Natten mellan måndagen och tisdagen kl 1 började värkarna sätta igång men väckte inte hjärtat förrän kl 2.30, ville inte väcka honom för tidigt. Ringde BB och åkte in. I början gick det ganska bra men det drog ut jättemycket på tiden för vår lilla prinsessa bara snurrade runder i magen. Fick dropp och epiduralbedövning. Efter 18 timmar kom vår lilla Amanda till världen. Så tisdagen den 21/9 kl 19.02. Hon vägde 3580 g och var 51 cm när hon kom til världen. Hon vägde 3320 g när vi åkte hem. Hon är helt underbar vår lilla prinsessa.
Var kvar på BB tills i fredags då vi kände oss redo att åka hem. Det var jätteskönt att komma hem men jag var så trött. Har haft några besökare här hemma men har varit så sjukt trött, tar tid att ta igen sig. När vi kom hem hade hjärtats föräldrar satt upp en stork vid vår trapp vid dörren, den va jättefin =). Har fått jättemånga och fina presenter till Amanda också.
Blir inte mycket sömn då hon vill äta hela tiden hihi. Är jätteskönt att hjärtat är hemma med mig så jag kan vila lite i alla fall. Han är såå duktig och hjälpsam.
Man börjar känna sig som människa igen men blir yr när jag anstränger mig lite men får sätta mig ner emellanåt så går det bra. 
Tiden har gått jättefort nu är det snart helg och vår älskade Amanda är snart redan 2 veckor. 
Imorgon kommer BVC hem till oss och ska väga och mäta Amanda, ska bli spännande. 
Har inte lagt över bilder på datorn ännu men ska göra det inom kort så jag lägger ut bilder senare när det blir lite tid över.  

Trött

Idag är jag jättetrött och jag vet inte varför för jag sover hyfsat bra. Idag har jag tvättat och vi var iväg och handlade lite mat och sånt. Hjärtat var så söt och lagade mat ♥. Annars har jag vilat lite idag och hjärtat har pluggat som tusan, magen är hård som sten från och till och har värk i rygg och mage från och till typ som mensvärk. Känner mig lite rastlös men samtidigt känner jag mig trött som tusan, men jag tror det är den här väntan som gör att man kanske känner sig lite rastlös. Man vill ju bara det ska hända nåt nu ju. 

Tror jag ska spela nåt spel på datorn nu så tiden kan gå, kan ju inte lägga mig så här tidigt hehe då vaknar man väl vid 4 på morgonen =). 

 

BF idag!

Idag är det beräknad förlossning men inget har hänt än så länge. Har lite värk precis som mensvärk och ont i nertill i ryggen från och till och ont i ljumskar och fogar. Väntar spänt på bebis. Känns jätte overkligt att man inom en snar tid har en bebis =). Nervös för förlossningen nu, man vet ju inte hur det känns när det börjar sätta igång, det är ju så olika för alla. Men man klarar det säkert men det är nervöst. Har gått upp ca 6,5 kg under hela graviditeten. Näsan strular fortfarande med mig, vill bara det ska försvinna nu så man kan känna sig lite bättre.

Igår tog jag det bara lungt, va jättetrött igår, kändes som att jag skulle kunna sova i 24 timmar. Hjärtat kom hem vid halv tio tiden igår, han hade varit hos Fredde och hjälpt honom lite. Gick och la oss vid 23.30. Sov ända till 9.30 idag och känner mig trött men inte lika trött som igår.
Idag ska jag försöka fixa lite här hemma, ska sätta in vaggan i vårt sovrum och lite sånt smått och gott så vi slipper göra för mycket när bebis kommer hem. Har inte fått tummarna loss till att göra det innan.

Ikväll blir det mys när hjärtat kommer hem. Tända lite värmeljus och se på en bra film ♥. Så nu ska jag ta mig i kragen och göra lite nytta här hemma =).

Hoppas!

Fortfarande förkyld, har lite ont i mina öron också. Hoppas verkligen att det går över snart. Sov ganska länge idag men det behövs. Idag tror jag att dagen kommer gå sakta, håller mig hemma så jag kan bli frisk och hjärtat kommer inte förrän senare ikväll. Vill han ska komma hem nu, vill kramas och mysa med mitt hjärta ♥. Så min dag kommer nog att bestå av att läsa en bok och lösa lite korsord.
Nu har bebis lugnat ner sig i magen, rör sig men dock inte lika mycket och hårt som innan. Längtar verkligen nu, vill bara bebis ska komma nu ♥. Men som jag skrivit tidigare så går jag säkert över tiden. En vän till mig var beräknad till igår och hon har fortfarande inte fått sin lilla bebis så vi tyckte det var en bra ide att vi sågs på förlossningen ikväll hihi så vi får våra bebisar =). Skämt å sido men hade varit kul om vi fick våra bebisar snart. 
Hjärtat tog foto på min mage igår, ville ha en bild till för sen vet man inte när bebis tittar ut. Lägger in en bild på min mage för en gångs skull. Den togs precis innan vi skulle lägga oss igår. 
Kanske ingen jättebra bild men det är en bild i alla fall och jag va så trött och ville bara gå och lägga mig hehe.
 

Nu ska jag göra en kopp te och vila lite. Hade varit roligt om ni lämnar en liten kommentar, roligt och se vem som är inne och läser bloggen =).

Förkyld med mera

Nästan en vecka sedan jag skrev. Har blivit dunder förkyld. Började så smått i fredags och sen har det bara blivit värre så i helgen har jag inte gjort så mycket mer än att vi va hos mamma och hjälpte dom att installera en skrivare och åt lite middag. I måndags gick jag upp halv sju för jag skulle lämna bilen på lagning men fy fasen va jobbigt det va, ville bara sova plus att jag inte mådde bra men va tvungen att göra det annars hade den inte gått igenom besiktningen.
Igår var det dags för hjärtat att åka till skolan igen, hihi känns så skumt när han kommer hem i vanliga kläder och väska haha, man är ju så van att han kommer hem arbetsklädd men han är så söt mitt lilla hjärta ♥.
En annan rolig sak som hänt är att en jag träffat på föräldragruppen har fått sina tvillingar, är så glad för hennes skull. Vill också ha min bebis nu! Men är inställd på att gå över tiden så blir det kanske inte lika jobbigt hihi. Har en hel del förvärkar från och till och har fått jätteont i fogarna nu, dom ömmar och det gör så ont när jag ska resa mig upp och när jag ska gå. Men det luckras väl upp nu när det närmar sig =).  
Idag blir det bara att vila och försöka bli frisk. Nu ska jag göra mig en kopp te.

Shopping

Har haft en del att hitta på dom senaste dagarna =). I tisdags började hjärtat sitt pluggande, tur det bara är 1 gång i veckan. Han har långa dagar och det tar en bra stund att köra hem från Hässleholm också.
Hade frågat Diana om vi skulle till Malmö och det var lite osäkert om tiden räckte till men det löste Diana hihi. Hon hämtade upp mig och sen bar det av till Mobilia. Tog en liten lunch innan vi körde till Entré. Hittade inte jättemycket men hittade en stickad tröja och några T-shirts. Jag var helt slut när jag kom hem.

Igår träffade jag Nettan och Anna i Trelleborg. Vi tog en mysig fika i stan och pratade om allt möjligt men mest blev det ju graviditet och bebis prat hihi. Det va jätte mysigt. Sen blev det en runda till Willys, behövde handla hem lite mat och sånt. Sen tog jag det bara lugnt resten av kvällen. Såg på det nya programmet som började igår kungarna av Tylösand, hur kan man skämma ut sig som dom? Man kan ju ha kul och så men beter sig inte hur som helst, men det är ju deras liv. Skit program tyckte jag i alla fall.

Idag har jag varit i Malmö hela dagen med min syster. Vi började på Eko hallen där hon köpte skor, sen bar det av till Mobilia. Jag hittade ingenting jag ville ha. Vi körde ut till Svågertorp och kolla lite där men bestämde oss för att köra till Mediamarkt. Tog en snabb runda där inne och sedan tänkte vi avsluta dagen på Burlöv Center. Där hittade jag en kofta, ett par byxor, och öronhängen som jag länge har letat efter. Tänkte köpa någon tröja till hjärtat men hittade ingen som jag direkt fastnade för. Men hittade många jättefina jackor till honom men vågade inte köpa så han får följa med in till Malmö någon dag och prova. Nu är jag helt slut, har jätteont i hela bäckenet och ryggen värker som bara den. Nu blir det en jättevarm dusch och sen blir det bara soffläge för min del. Hjärtat kommer inte hem förrän senare ikväll, han körde hem till Fredde direkt efter jobb så jag ska njuta lite av ensamheten hihi det behövs ibland.

Ikea

Igår blev det middag hos Calles föräldrar och det är alltid lika god mat.
När vi kom hem funderade jag lite till på det här bordet och mattan på Ikea och Calle erbjöd sig att följa med in till Ikea. Det blev att vi köpte bord och ny matta haha börjar tro att Calle tycker jag är helt galen, har ju varit på Ikea 4 gånger inom loppet av 1 vecka, men jag vill så gärna ha i ordning och fint här hemma. Va hemma vid typ halv nio igår kväll och började sätta ihop bordet och packa upp mattan. Calle hjälpte mig att flytta det gamla bordet som nu ska på tippen, tror inte att någon vill ha det ändå. Blev jättefint med den nya mattan och bordet. När vi va klara blev det mys och lite tv-tittande.

Idag har jag fixat lite här hemma, har lagt in mina skor i skoskåpen. Har även ändrat lite i skåpen och lådorna i finrummet så jag kunde packa upp och sätta in en servis som jag fått av mamma i hyllan där vi har våra finare serviser och sånt. Tänkt vilken noja man kan få när man är gravid, måste fixa och dona med nånting hela tiden haha. Så nu blir det slappa så jag inte tar i för mycket och fortsätter nog att fixa här hemma imorgon.
Lägger kanske ut någon bild på bordet och det sen.

Ikea med mera

Körde in till Trelleborg och hämtade upp Nettan i fredags då vi skulle in på Ikea och shoppa lite. Vi åt frukost när vi kom dit och vi hade det jättemysigt. Vi pratade om allt möjligt och det känns så lätt att prata med henne =). Vi fick shoppat en hel del hehe och jag fick köpt mina efterlängtade skoskåp som jag väntat på i en hel vecka.
Sen blev det mys med hjärtat på kvällen.

Igår gjorde jag ingenting, kände mig så rastlös men kunde inte komma på något att göra. Funderade på att köra in på Ikea och köpa en ny matta och nytt bord till vardagsrummet men ingen kunde följa med och jag kan inte bära in det i bilen själv, väger ju en del. Så får se om hjärtat kanske vill följa med mig ikväll, satt och funderade mycket på matta och bord igår och jag tror det kommer bli skit bra.

Idag har jag skiiiiiit ont i hela bäckenet, det strålar ner i benen. Har haft ont i natt också så jag har sovit ganska dåligt. Soffläge nu men känns som att benen försvinner från mig, känns jätteobehagligt. Strålar upp i ryggen också, verkligen jätte jobbigt, har inte haft så här ont i innan. Tycker vår älskade bebis kan titta ut nu =). Längtar verkligen jättemycket tills jag får hålla bebis i min famn ♥.  

Veckan som gått

Får uppdatera vad jag gjort denna veckan, det har varit full rulle.
I söndags körde jag och min lillasyster in till Ikea och skulle kolla om dom fått in skohyllorna, det blev inga skohyllor den dagen i heller. Typiskt hihi men så är det ofta när man ska ha nåt haha.  
I måndags träffade jag Nettan och Anna i Trelleborg, blev en fika på Systrar och bönor. Det var jätte trevligt. Sen blev det till att slappa när jag kom hem.
I tisdags var jag på mödra och denna gången låg bebis hjärtljud bra och det var jätteskönt. Jag har varit så orolig för bebis hjärtljud, har ju slagit så fort innan. Träffade Annika en liten runda innan jag skulle möta upp hjärtat då vi skulle skriva faderskapserkännande i och med vi inte är gifta och efter det mötet så blev det mat på Ahlgrillen.

Besiktigade bilen i onsdags men den gick inte igenom, där va glapp i höger spindelled så det blir till att byta den, ingen billig historia i heller men det måste göras. På kvällen kom Nettan och hennes man in en liten runda på kaffe och sedan körde vi till Ystad BB för visning. Det var intressant och se, man fattar hur nära det är det nu. Igår hade jag möte på banken som jag brukar ha 1 gång om året. Hon är så gullig den bankdamen jag går till =). Senare mötte jag upp Yvonne och Susanne (gamla kollegor) på torget i Trelleborg då det är längesen vi träffades. Vi gick till Istanbul och  åt lite mat och hade det jätte trevligt.

Idag vaknade jag redan kl 6 då hjärtats klocka ringde. Kunde inte somna om men det kunde han hihi. Låg och drog mig ett bra tag innan jag bestämde mig för att gå upp. Sen blir det en runda till Ikea med Nettan hihi, hoppas verkligen att dom har fått in skoskåpen nu så jag kan få lite i ordning här hemma. Ska bli mysigt att gå på Ikea med Nettan, vi ska äta frukost på Ikea också. Ska bli spännande och se hur frukosten är där.

Har haft ganska mycket att göra denna veckan så nu i helgen blir det till att bara ta det lugnt och kanske gå och små fixa här hemma lite och mysa med hjärtat =).

Nä nu ska jag gå och göra mig i ordning för en tur till Ikea så vi är där tills dom öppnar =).

RSS 2.0