Dags för dagis, jobb, träning och scrapbooking!

Idag var det dags att börja jobba igen och Amanda skulle till dagis. Lämnade Amanda på dagis vid 8,40 och sedan körde jag till jobb. Jobbar 50% denna veckan, vi bestämde att det skulle bli en liten mjukstart. Nästa vecka ska jag gå upp till 75%. Det var riktigt skönt att komma till jobb, komma tillbaka till verkligheten. Vid 13 var det dags att köra från jobb och hämta Amanda. Hon sov fortfarande när jag kom, hon hade varit lite arg när hon skulle sova så hon hade somnat lite senare än dom brukar så jag fick gå in och väcka henne. När vi kom hem åt Amanda en banan och sedan kom Frida på besök. Längesedan vi träffades, det var så roligt att träffa henne igen och hon har verkligen fått en kula på magen nu, hon ska ha barn nu till våren.


När Frida kört hem packade jag träningsväskan och sedan körde jag och Amanda till Trelleborg för att möta upp Calle som skulle ta Amanda medans jag tränade och sedan mötte jag upp Ellan. Blev ett träningspass men där var sukt mycket folk så där var inga maskiner lediga så nästa gång tränar vi inte vid 17-tiden i alla fall. 


Kom hem och åt lite middag, duschade och sedan nattade jag Amanda, hon var så trött efter varit på dagis idag. Min älskade lilla busunge ♥. Tänkte lägga ut några bilder på lite scrapbookingkort jag gjort, har inte gjort så många, har fått inspirationen av Calles syster. Fick en bok i julklapp om kort så dom ska jag testa att göra sen så dom kommer jag att lägga upp här på bloggen när jag gjort dom.









Det var några av korten jag gjort men som jag skrev innan så kommer jag prova att göra dom i boken och sedan kommer jag lägga ut dom här. 

Söndag

Denna dagen fick jag sovmorgon till 9.30, Calle och Amanda hade varit och handlat frukost och allt var framdukat när jag kom upp, det var rikigt gott. Sedan gjorde vi oss i ordning och körde mot Trelleborg. Körde inom min storasyster och tog en kopp kaffe och snackade lite. Körde sen till Maxi och handlade hem lite vi behövde.


När vi kom hem igen var det bara och packa upp för att sedan köra igen, vi blev bjudna på middag hos Calles föräldrar. Vi hann tyvärr inte stanna så länge, när vi var på väg ut till bilen ringde syrran och frågade var vi var, syrran och Johan skulle komma för Johan och Calle skulle iväg så det blev snabba ryck hem. Johan och Calle skulle till Skurup och flyga helikopter. När dom kört somnade Amanda och jag och syrran tittade på tv och bara tog det lugnt tills dom kom hem vid 22.30 tiden så det blev 2 timmars flygning+ tittande på andra som flög. 


Vid 23-tiden kom jag i säng och jag var riktigt trött. 


Äntligen bestämt oss!

Jag och Amanda vaknade vid 8-tiden så vi gav Calle sovmorgon idag. Idag bestämde vi oss för att köra till Skurup och försöka bestämma oss för en kamin vi ska ha. När vi kom dit så var det lika svårt men bestämde oss för att plocka ut 3 st vi gillade och sedan ta 1 av dom. Tror nästan vi var där i 1.5 timme men då stod det ändå mellan 2 st kaminer. Men pratade med han som har butiken, han ska komma och kika nu i veckan som kommer och lämna ett prisförslag och vi skulle fundera under tiden. Vi köpte med oss fika och mös med gott bröd och kaffe när vi kom hem. Satt och pratade om kaminer och då kom vi fram till ett beslut. Det kommer bli denna: En Contura 556.

 

Bilden lånad från Elda.se.

 

Det kommer bli så mysigt när den kommer på plats, längtar som tusan på att få sitta framför brasan och bara mysa.

 

Sedan har vi faktiskt inte gjort så mycket idag, jag passade på att kolla på några CSI avsnitt från säsong 1, har lånat jättemånga avsnitt av Mattias och Anna-Karin.

 

Nä nu blir det snart sängen för min del. Kommer ju en dag imorgon!

God natt!

 

Fredag-Fullt upp hela dagen

När vi ätit frukost och gjort oss i ordning begav vi oss till Biltema. Jag skulle ha förvaring till mina scrapbooking saker, och hittade en riktigt bra låda med 2 typ hyllplan som man kan bära med sig. Calle hittade en radiostyrd driftingbil som han köpte. Jag hittade en jätte söt kaffeservice till Amanda som jag inte kunde låta bli att köpa. Amanda fick köra egen kundvagn, hon tycker det är riktigt roligt. Innan vi körde vidare tog vi varsin korv med bröd men Amanda ville inte äta så mycket, hon har börjat matvägra så mycket, hoppas hon snart börjar äta ordentligt igen. Sedan körde vi vidare till Panduro Hobby där jag aldrig varit, jag var så sugen på att kolla vad dom hade och där köpte jag lite saker till. Sedan körde vi tillbaka till Trelleborg, lämnade Julia hemma och körde sedan till Ingemar. Drack en kopp kaffe och åt en kaka sedan var vi tvungna att köra igen.


Kom hem, plockade upp våra saker och jag packade upp Amandas kaffeservice och hon älskar den. Hon springer runt med en kopp och kannan hela tiden och ska bjuda haha, hon är världens underbaraste. Älskar henne så oerhört mycket ♥. Syrran och Johan kom ut vid 17-tiden och det var bestämt att vi skulle äta men Johan hade också köpt en radiostyrd driftingbil, Calle och Johan ringde varandra när vi var i Malmö så dom köpte varsin så dom körde en bra stund innan vi fick beställt och ätit maten. Efter maten fortsatte Calle och Johan att köra både radiostyrd bil samt helikopter. Mamma ringde senare och sa att dom kom ut en sväng och det är ju alltid trevligt. Calle och Johan rev den sista tapeten och mattan i källaren så nu ska väggarna börja att fixas. Ska bli riktigt kul när det är klart. Mammas sambo gick ner för att hjälpa Calle och Johan lite medans vi andra satt och snackade. När kaffet var klart kom alla upp och tog en liten fika. 


Dom körde hem ganska sent och Amanda vägrade att somna så det blev ganska sent vi kom i säng, men vi hade jätte trevligt. Amanda har några kindtänder på gång nu, 2 st kindtänder där upp är en bra bit på väg ner och kände idag att hon har en kindtand där nere dom håller på att spricka igenom. Min älskade lilla prinsessa ♥. 



Mammas busunge ♥. 

Onsdag & Torsdag

Onsdag: Calle körde till jobb i vanlig tid, jag och Amanda tog lite sovmorgon. Man börjar vänja sig vid sovmorgon nu. På eftermiddagen kom min storasyster ut och lämnade Saga och Julia, det var bestämt att dom skulle sova hos oss. Dom tycker det är så roligt att leka med Amanda. Dagen bara sprang iväg, när Calle kom hem åt vi middag och sedan kom syrran och Johan ut en sväng. Drack lite kaffe och pratade lite, Johan och Calle flög lite helikopter också. Saga började få ont i magen under kvällen och mådde inte riktigt bra så storasyrran kom ut och hämtade henne. Hon har haft lite bry med magen senaste tiden så jag hoppas hon slipper det snart.


Torsdag: Vaknade vi 8-tiden och vi hade ingenting att göra denna dagen så det blev en tur till Pema i Hörby. Jag har velat åka dit länge men det är en bra bit att köra. Jag har ju börjat med Scrapbooking och dom har ju en del saker där som jag ville ha + att dom har massor med olika fina papper. Riktigt skit väder var det också, så när vi kom fram och skulle plocka ur vagn, väskor och sånt från bilen så hann man ju bli dyngsur innan vi kom in i butiken. Jag fick köpt ett verktyg man gör hål med, lite olika papper och Brads. På vägen hem somnade Amanda gott i bilen, vi hade tänkt stanna till på Mc Donalds i Ystad på hemvägen men vi ville inte väcka Amanda, hon sov ju så gott så vi tog drive in och åt i bilen.


När vi kom hem städade jag undan lite här hemma, plockade undan alla julsakerna medans Julia lekte med Amanda. På kvällen satt Julia och ritade och jag satt och gjorde ett scrapbooking kort till syrran och Johan. Ett litet kort med en fin text i. Texten handlar om barnet i magen, och jag längtar verkligen tills jag ska bli moster. Var inte färdig med kortet förrän vid 23-tiden så det blev sängen direkt. 


Kommer lägga ut bilder på mina scrapbookingkort senare. 



Tisdag-shopping i Malmö och middag hos syrran!

Denna dagen hade vi bestämt att vi skulle in till Malmö en runda med Ingemar. Vid 12 hämtade vi upp honom i Trelleborg och körde in till Eko hallen. Vi gick in på skopunkten först då vi behövde nya skor till Amanda, hennes fötter har växt jättefort känns det som. Sedan gick vi in en runda på engelbrektsboden där hittade jag en jättesöt tröja och ett set med byxa och tunika till Amanda. Har inte fotat kläderna annars hade ni fått se dom.

Blev en liten runda på inne på Eko hallen men där hittade jag inget. Sedan tog vi en korv med bröd på Pölsemannen och Amanda tycker det är sååå gott haha.

Körde sedan och lämnade Ingemar och körde upp till syrran där vi skulle bli bjudna på middag. Syrran hade varit på sitt första ultraljud denna dagen, och jag ska bli moster i början på juni. Det var så roligt att se bilderna på den lilla bebisen.

Calle kom vid 17-tiden så då blev det middag, potatis, kotlett och sås. Det var riktigt gott. Chokladpudding fick vi till efterrätt. När klockan närmade sig 20-tiden så bestämde vi oss för att köra hem. När vi kom hem vägrade Amanda att sova så vid 22-tiden somnade hon.

Underbar dag, längtar tills syrrans lilla barn kommer!

Här kommer bild på skorna vi köpte.

Måndag-Besök i Anderslöv

Fick sovmorgon även denna dagen. Visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Ellan ringde och frågade om vi ville komma på en fika och så blev det. Gjorde oss i ordning och sedan körde vi. När vi kom dit så bjöd Ellan på macaroner och köttbullar. Det var gott, hade ju knappt ätit frukost.

Sedan gick vi en runda till lekplatsen där barnen lekte lite, Amanda ville bara sitta i gungan. Men fy va det var kallt ute. Men barnen tyckte nog det var roligt i alla fall. Det var mycket trevligt.

Tog en kopp en kaffe när vi kom tillbaka och sedan var det dags att köra hem. Skulle göra mig i ordning lite för jag hade en tid för klippning. Så när Calle kom hem körde jag direkt.

När jag var klar hos frissan körde jag hemåt, köpte med mig en färdigrätt som jag åt när jag kom hem. Sedan sprang bara tiden iväg och det var dags att lägga sig. Calle började jobba denna veckan också så jag brukar lägga mig när han går och lägger sig.

Nyårsafton

Vår nyårsafton började med lite sovmorgon, Amandas sovrtiner har blivit helt knas nu när vi har gått hemma men det rättar väl till sig sen. Vi åt lite frukost och sedan var det dags att sätta igång att fixa inför middagen. Vi bjöd hem Josefine, Robin, Nellan samt Pia och Johan. Började med att göra Pannacottan, jag var lite rädd att den inte skulle bli bra. Tog en runda med dammsugaren och sedan dukade jag lite. Vid 16-tiden kom syrran och Johan, dom kom lite tidigare och det är ju alltid trevligt. Vi fixade med maten och det sista. Josefine, Robin och Nellan var lite sena för det var jättehalt ute men vid 18-tiden kom dom och då satte vi oss för att äta.


Vi åt skinkcrepes till förätt med lite sallad till. Middagen bestod av inbakad fläskfilé, potatisgratäng och sallad. Efterätten var ju så klart pannacotta  med frukt till och den blev lyckad, var första gången jag gjorde det. Allt var så gott. Vin till maten satt ju inte heller fel. Vi hade jättemysigt och barnen lekte. Barnen började bli lite trötta men sova skulle dom inte. Amanda somnade en stund i alla fall men Nellan ville absolut inte men till slut somnade hon också. Lite senare vaknade Amanda och höll sig vaken ganska länge.









Vid 00-slaget var Amanda fortfarande vaken, jag gick ut med killarna för jag tänkte fota lite och se om det blev bra. Pia stannade inne med Amanda, Josefine och Nellan. Nellan sov sig igenom allting medans Amanda ville se mer raketer. Vi skålade och sedan när allt var över gick vi in och dukade fram gottebordet. Vid 1-tiden packade Josefine med familj ihopa och begav sig hemåt. Vi gick och la oss vid 02.30 och Amanda höll sig vaken till ca 03. Syrran och Johan sov på soffan, jag hade erbjudit dom att sova på en luftmadrass men dom sa att det gick bra med soffan.


Vi sov ganska länge på morgonen, och sedan mös vi med frukost och bara tog det lugnt hela dagen. Fick i och för sig plocka undan det sista som var kvar. 


Tack alla för en jätte trevlig och mysig kväll! 

RSS 2.0